Onrust in Belize

Al een week is het onrustig in Belize, vrijdag greep het leger in: er viel één dode.
De huidige regering ligt onder vuur vanwege corruptieschandalen rondom de privatisering/verkoop van telecom staatsbedrijf BTL. Het aftreden van de president wordt geëist, er brak een staking uit en winkels in Belize City werden geplunderd (Reuters).

Belize was volledig van de buitenwereld afgesloten toen een glasvezelkabel werd doorgesneden en de werknemers van BTL weigerden het te repareren alvorens er op hun eisen werd ingegaan. “Not being able to use credit cards, tourists have not been able to spend as much money in the country as they would have hoped to. Others simply did not have enough cash to get them through the day”. (San Pedro Sun)

Simone AngelDesondanks lukte het ex-MTV-VJ Simone Engeln -die tegenwoordig met haar man en kind een jungle resort in Belize runt- om een postje te plaatsen op haar weblog:
Restlessness in paradise – SimonesBelizeBlog

 1. 1

  Bronnen melden dat de CIA en Amerika erachter zitten. Dat hele lulverhaal over corruptie, armoede, mismanagement etc is een propaganda verhaaltje van de Amerikaanse corporaties en het Pentagon.

 2. 4

  Blij dat er geen corruptie, armoede en mismanagement in Belize was, is en worden zal. Brrrroehhaaa aaaaa aAAAAAAAAAAAHHHHHHHHAAAAAAAAAAA!

 3. 6

  @5 nee, Reactie 1 bracht me aan de rand van het bewustzijn. Diagnose 4 zat in de buurt. Jacobine: “Achot de arme men, hij sat so stil in een hoekie. Maar ja de besuinigingen he ? Je ken niet op iedereen tegelijk lette.”

  BTW wie zijn de 7% sargassolezers uit Amerika? (Nedstat)