1. 2

  @Crachat Ik denk dat de brief hier naar the end of the road wijst. Als de draconische police state dan eindelijk voor rust heeft gezorgd moet er toch iets van dreiging blijven komen uit de media… nou dan nemen die media toch hun verantwoordelijkheid ? Zo’n systeem knaagt zichzelf wel zelf dood op den duur….

  Ze nemen overigens een loopje met de Amerikaanse werkelijkheid (van nu en straks). Het duurde even voordat ik dat doorhad als Europeaan ;-) Die beveiligers volgen nl. procedures uit maar dragen daar geen verantwoordelijkheid voor. Daarom maakt een rechtszaak tegen die “schuldigen” geen kans.

  Surrealistisch, zeker. Irreëel ? Moeilijke vraag.

 2. 6

  En the Big Picture?
  Dobberen van hel des duivel van de Mayflower, via McCarthy die drie keer blokje om rechts reed ipv 1 keer naar left, over klassikaal als 10jarigen onder de tfels duiken omdat de Russen hun Atomikken zouden zenden – er komt geen eind aan.
  Star Wars shield – omdat Noord Korea ineens een raket zou kunnen sturen.
  Er is wel een soort respect in de vs voor het Leven. Als je WASP bent, is dat toch een heilig goed.
  Maar het verschil met vroeger is het cynisme.
  Er heerst nog echte ngst bij de toplaag – die heeft nu enkel dedain. It’s all showbizz, op het einde. En dat is wellicht niet eens slecht.

 3. 7

  mooie text, daar verdoken rechts.
  Mijn schoongrootvader, machtig man, confronteerde ik laatst met de Vliegende Bommen, het horrorverhaal op en van Antwerpen.
  Wist niet dat ik zo close was – bleek hij, door aan de haven te werken en ENgels te kunnen, verantwoordelijk was vor de schoonmaak telkens er een V1 of V2 verwoesting had aangericht.
  Hij draaide meteen weg, daar in de rolstoel in het bejaardentehuis, weg van die herinnering, de puin en het stof en de ledematen.

 4. 9

  Mijn wijlen overbuurman (horlogemaker) heeft me honderduit verteld over Dresden waar hij toen was (“erg, heel erg”); kwam viever en kwieker terug dan Vonnegut (Slaughterhouse V.)

 5. 11

  Machtig, Slaughterhouse, – en hoewel door velen verguisd, smulde ik ook van Catch 22.
  De onderlaag van de vs is zo vreselijk, maar de toplaag daarentegen… ik vrees toe te moeten geven aan mezelf dat ik niet zonder hen ou kunnen.
  De taal, de jazz, de bruutheid, de weidsheid, de consequentie van het middelpunt te zijn… fascinerend.
  Had Lincoln maar iets daadkrachtigers de southern male belles een lesje geleerd, zaten we nu niet met een leiding bestaande uit zuiderse boerkes, president na president.

 6. 12

  [euh, de page lijkt me nog steeds onbestaand, mar hij is openbaar […] in een nieuwe pagina -enkel de afbeelding.

  eigenlijk ene mooie vondst om te gebruiken hier – een prent en een bladzijde druk.]

 7. 15

  @mescaline

  gaat dit niet meer over het gemak waarmee de overheid verantwoordelijk wordt gesteld voor zaken waar het eigenlijk grip op heeft (cia & 9/11, fema & catrina)?

 8. 16

  [yop. ‘zie slechts linkerhelft.
  Ben The Last Picture Show aan het bekijken. Van m’n prille jeugd geleden, sluit prima bij deze post aan, in al z’n tegenstellende bevestiging.]

 9. 17

  @Raven Het filmpje past wel in die andere onderstroom, zeker. Maar dat staat of valt met het schandaalkarakter (zodat je “SCHANDALIG!” kan roepen). Dit absurde filmpje heeft een wel heel andere echte schuldige.

  Het is allemaal disruptief natuurlijk, en gaat gaat maar door.