1. 1

  Is dat niet de jaarlijkse Tom-Boonen-Overwinningen-op-peil-brenger-koers? Als Tom er voor elke overwinning een kameel zou krijgen, zou hij inmiddels de plaatselijke Emir afgunstig maken!

 2. 3

  Dan doet hij het dit jaar wel heel slecht! Hij heeft immers 1 etappe niet gewonnen en het eindklassement ook niet, daar had hij nog een teamgenoot voor over.

 3. 4

  Misschien speelt de zaak Quickstep/ Levevre een rol?…

  Nee….ik denk dat ”die wereld” immer onoverzichtelijk achter de feiten aanlopen blijft….iykwim…

 4. 5

  @4: Ik ben erg benieuwd naar de staart van die affaire. Je zou verwachten dat zoiets inslaat als een bom in wielerland bij uitstek Belgie. Voor mij lijkt het erop dat de mensen die bekend hebben door de rest van de wielerwereld voor leugenaar worden uitgemaakt en inmiddels doodgezwegen door de media. Trek ik foutief de conclusie kop in het zand?

 5. 6

  Bismarck: ik zal u een geheimpje vertellen wat elke Belg kent.
  Iedereen spuit, pakt en slikt.
  Nog maar gewoon een fietstochtje met de lokale amateurclub, en de kofferbak gaat open met alles wat niet mag.
  Dat verklaart waarom er geen bom ontploft.
  Heel de affaire is trouwens verwoven met Jean Marie Dedecker, onze lokale brulpopulist.
  Hij is de lont, en de Belg kijkt naar de lont, niet naar de zoveelste bom. Want wete dat die er is.
  Wie steekt ze aan, is de vraag, en waarom.

 6. 7

  @6: Ik wist al dat alle profs slikken & spuiten (en de topamateurs), maar als liefheber lijkt me toch wel erg onzinnig. Ik had alleen gedacht dat iemand als Museeuw toch belangrijk genoeg was om wat kruit te doen ploffen. Zover ik kan volgen is men uiterst zachtmoedig over diens bekentenis, waarschijnlijk omdat hij in tegenstelling tot een aantal mindere goden ook geen anderen verklapt.

 7. 8

  Ik zag trouwens laatst Yvan Sonck in gesprek met ploegarts de Mol (destijds Mapei) jaren terug. Onthullend. Maar volgens Dedecker is deze zaak pas op het 1ste honk aanbeland, schijnt, zie ik nu op teletekst. En gonzen tevens de namen van Wellens en Nijs thans rond.

  Maar het draait om bewijs. Transcripties van telefoontjes waar alleen in codes gesproken wordt… ”pepernoten” alhier… lastig voor een OM om daar een vinger achter te krijgen. Zal toch echt op heterdaad moeten a la festina in ’98….auto vol ”spul” gesnapt. Of en-plein-publique bekennen zoals Museeuw. Maar een actieve renner heeft een hypotheekje en hongerige kinderkeeltjes te voeden toch. Koppen dicht dus! Ja en ”een nog actieve renner” van Quickstep heeft tegen LN? uit de school geklapt? Hoe hou je dán je gezicht in de plooi bij je ploegmaten? Sterk en hoogst onwaarschijnlijk.