1. 1

  He, dit bericht wordt niet in het kader van peakfood geplaatst. Toch een gemiste kans. In Haiti zijn ook al voedselrellen.

 2. 3

  In Egypte heeft het meer te maken met de gemeenteraadsverkiezingen, waar alle niet-regeringspartijkandidaten geweerd danwel opgepakt zijn.

  Democratisering zie ik er niet van komen. Mubarak laat de oppositie martelen in de gevangenis en gooit er wat brood & spelen voor Mohammed met de pet tegenaan.

 3. 4

  @3: Ik had begrepen dat de afgelopen weken de broodprijzen in Egypte de hoogte in zijn gegaan en dat dat nogal tot gemor onder het volk leidde. Maar je kan gelijk hebben, misschien dat de verkiezingen een belangrijker oorzaak van de rellen zijn. Desondanks hou je dan dat Mubarak een beetje in de problemen zit met de eerste helft van die brood en spelen.

 4. 5

  = Peakfood in actie; Amerika krijgt als netto graan exporteur veel extra macht in handen!!! Zeker als er meer en meer gewas in biobrandstof wordt omgezet…

 5. 7

  @Carlos sommige reaguurders zijn _ook_ grote fans van Apocalypse Now, terwijl anderen daar het hunne van denken. Dat maakt Sargasso toch ook zo leuk?

 6. 12

  @7: beetje offtoppic, maar ik vind het ook wel een vette film (de Reduxversie is de leukste Vietnamfilm die ik tot nu toe heb gezien).

 7. 14

  @Carlos#8
  Gek ik heb altijd het idee dat het mevrouw Orlong is.

  Overigens: …spinning and weaving workers from the Nile Delta city of Mahalla el-Kobra… en The people are rebelling. People who are hungry…

  Ja, voedselrellen bij de spinners en wevers. Dat is eerder voorgekomen. De gouden tijden van de Franse revolutie en van Marx en Engels. Haha… Revolutie? Het zou zomaar kunnen.

 8. 19

  Food price rises threaten global security – UN

  Rising food prices could spark worldwide unrest and threaten political stability, the UN’s top humanitarian official warned yesterday after two days of rioting in Egypt over the doubling of prices of basic foods in a year and protests in other parts of the world.

  Sir John Holmes, undersecretary general for humanitarian affairs and the UN’s emergency relief coordinator, told a conference in Dubai that escalating prices would trigger protests and riots in vulnerable nations. He said food scarcity and soaring fuel prices would compound the damaging effects of global warming. Prices have risen 40% on average globally since last summer.

  “The security implications [of the food crisis] should also not be underestimated as food riots are already being reported across the globe,” Holmes said. “Current food price trends are likely to increase sharply both the incidence and depth of food insecurity.”

 9. 20

  Volgens mij is er te weinig structuur achter deze krakersactie om een blijvende impact te hebben, helaas helaas.

  Dictaturen zijn in mijn ogen ongewenst, juist in een regio als het Midden-Oosten. Maar de Amerikanen zien in Mubarak natuurlijk een bondgenoot voor de vrede met Israel en tegen het terrorisme. Die Mubarak blijft nog wel even zitten hoor.

 10. 21

  @HansR#14.

  Ik krijg toch steeds minder vertrouwen in jouw intuitie, empathie en deducerend vermogen.

  (ok ok ok ik hap)

  OT: sommige plekken mogen idd wel gerevolteerd worden!