1. 2

  Er moet natuurlijk nog wel gecorrigeerd worden voor het feit dat de EU meer startplekken heeft. Ook al hebben de beste drie EU sporters een slechte dag, er is ook nog een nummer 4 t/m 20 waarvan er één wellicht boven zichzelf uitstijgt.

  Maar uiteraard ben ik er trots op dat de EU de rest van de wereld alle hoeken van de arena laat zien. We hebben een E! We hebben een U….

 2. 4

  Net zoals bij alle sporten waar het aantal deelnemers per land beperkt is tot één. Bij het baanwielrennen bv. zijn meerdere onderdelen waar “de EU” meerdere medailles heeft binnengehaald (hetgeen dus onmogelijk is voor één land). Het zelfde geldt voor oa. judo.

 3. 5

  Veel interessanter zijn de medailles per inwoner. Een paar dagen geleden stonden UK (1) en NL (2) in die lijst eenzaam aan de top, waarschijnlijk nu ook nog.

  Verder vooral nog wat #2 zegt. Wellicht is aantal medailles per deelnemer (tel teamsportteams als 1) een mooie om daarvoor te corrigeren.

 4. 8

  Een paar dagen geleden stonden UK (1) en NL (2) in die lijst eenzaam aan de top

  Daar geloof ik niets van. Sinds drie dagen wordt dat lijstje ruimschoots aangevoerd door Grenada, met één gouden medaille per 110.000 inwoners en daarvoor was in ieder geval Nieuw Zeeland, met al op 3 augustus 3 keer goud en 3 keer brons voor 4,4 miljoen inwoners stukken beter. En momenteel doet in ieder geval ook Hongarije (dat voor Nederland staat in de medaillespiegel met maar 10 miljoen inwoners) het zeker beter.

 5. 15

  Ik ben natuurlijk wel benieuwd welke analyses je gebruikt hebt om te bepalen dat die grens van mistigheid in signaal-ruis-verhouding bij positie 10 ligt, alsmede de definitie van die signaal-ruis-verhouding mist.

 6. 19

  Een veel te negatieve insteek natuurlijk, maar is er ook een ranglijstje van landen met het meeste gemiste medailles? In elke sport/onderdeel worden er maar 3 medailles verstrekt. Er zijn vele meer deelnemers. Zou China ook hoog staan qua niet gehaalde prijzen?

 7. 22

  Weinigen hebben door dat de Olympische Spelen de westerse wereldbeheersing weergeven, het gaat om westerse sporten, geen wonder dat westerse landen daarin uitblinken.
  Wanneer zullen b.v. kamelenrennen komen ?

 8. 25

  In het lijstje van percapita staan 85 landen, in het lijstje van pergdp staan er 81. Vreemd.

  Overigens deden er meer dan 85 landen mee met de Spelen.
  “De 204 deelnemende entiteiten zijn in te delen in drie groepen: 1)192 van de 193 onafhankelijke lidstaten van de Verenigde Naties, 2) Palestijnse Autoriteit en Taiwan (onder de naam Chinees Taipei), 3) 11 territoria die politiek afhankelijk zijn van China (1), Nederland (1), Nieuw-Zeeland (1), de Verenigde Staten (4) en het Verenigd Koninkrijk (3).”

  Ik vermoed dat er veel Caribische eilandjes in de categorie medailleloos vallen.

  Er is dus wel iets te zeggen voor een grens mbt signaal/ruis-verhouding, 1 medaille? Dan blijft nog steeds de Cariben bovenaan, maar dan wel met de grotere eilanden (>1 miljoen inw.).