1. 1

  was vandaag ook bij De Wereld Draait Door, ik vond dat de vragen erg beleefd waren. Ik snap niet waarom ze die ooievaar niet gewoon pimpen. Ook de opmerking in dat programma was dan ook raar: “het mag niet voor de hand liggen”. Euh.. je ontwerpt een logo omdat het compleet onduidelijk moet zijn?? Ik snap er maar weinig van. Zonde van het geld.

 2. 5

  Ik vind hem mooit :P
  Je ziet links de zee en de duinen, rechts symboliseert de stad met straten en een rood hart en aan de rand het groen van de weilanden en het geel van het duinen. Het is een (hoog)vlieger op zijn kant.

  Ik denk altijd maar zo de meest controversiele logo’s zijn het beste >:)

 3. 6

  Pfff… logo’s…… Je moet er bladiebladiebla in zien. Het symboliseert buzzword hier, buzzword daar.

  Een logo word pas iets waard als mensen het gaan herkennen. Wat dat betreft kan zowel deze als het TV West alternatief prima door de beugel. Ik vind het allemaal best. Alsof een logo op zich Den Haag internationaal “meer smoel” gaat geven.

  Ik kan er prima mee leven. Anton Bedankt! (Al zet ik wel wat vraagtekens bij de financiele vergoeding)

 4. 7

  Ik snap niet waarom ze die ooievaar niet gewoon pimpen.

  Mag ik eens wat raars vragen? Waarom heeft een stad eigenlijk in godsnaam een logo nodig? Heeft Den Haag geen stadswapen? Werkt al enige eeuwen.

 5. 14

  @peter: Je lacht, maar je mag blij zijn dat ze dat logo niet op een postduif hoeven te drukken. We hebben ’t hier over een gemeente, he.

 6. 16

  Zonder gein: Hij heeft geprobeerd veel te veel ideen in 1 logootje te stoppen terwijl de voor de hand liggende opties overgeslagen zijn. Da’s leuk voor kunst, maar niet nuttig bij een logo.

  Nederland heeft zo’n beetje de beste letterontwerpers ter wereld; de (wereldwijd!) beste opleiding hiervoor zit in, jawel, den Haag en meneer vond het nodig om in een kinderlijk handschrift zelf maar de naam van de stad te schrijven.

  In het Nederlands ook nog, terwijl volgens de breefing het toch echt de bedoeling was om dH hiermee internationaal op de kaart te zetten.
  Het logo is ook alleen uit te leggen voor wie den Haag kent. De gemiddelde buitenlander zal er geen duinen met stad en ooievaar in zien. Hoogstens een neergestorte vlieger…

  Die lijnen zullen inderdaad die ooievaar wel voorstellen, maar waarom, als je dan toch dat beest terug wilt laten komen, niet gewoon een ooievaar getekend? Of, zoals Pelayo terecht zegt, het orgineel gehouden? Eventueel in geupdate vorm – zie Arnhem, Amsterdam, Nijmegen, Maastricht.

 7. 17

  Sorry hoor, maar als je de letters bekijkt krijg je toch ernstig het idee dat hij die heeft laten zetten door z’n buurjongetje (m/v) van tien.

  Afgezien daarvan zijn ontwerp én uitvoering zo beroerd dat ik me niet kan voorstellen dat Corbijn meende serieus met een opdracht bezig te zijn.

  200.000 voor het logo, 190.000 voor het feestje en nog ettelijke tonnen voor nieuw briefpapier, nieuw servies, nieuwe lichtbakken en wandplaquettes. Ik snap nu waarom Den Haag zo lang een artikel 12-gemeente is geweest…