OESO: Crisis is voorbij

herstelOm de week met een positief gevoel af te sluiten kunt u na de doorklik langs de presentatie van Jørgen Elmeskov: Acting Head of the Economics Department van de OECD scrollen. Want de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling had gisteren in Parijs een behoorlijk positieve boodschap: veel economische indicatoren wijzen op herstel. Jawel.. de crisis is voorbij!

De geldmarkt-stress ebt weg. De wereldhandel stabiliseert. Export-orders trekken aan. Opkomende economieën doen hun naam weer eer aan. En Amerikaanse huizen zijn voor het eerst niet meer in waarde gedaald. Ja het consumentenvertrouwen is nog pet. En in sommige landen zijn wel erg veel mensen werkloos geworden …maar in andere landen weer niet! Een kniesoor die speculeert op een terugval, de ware positivo who wants to believe klikt door en scrollt tevreden langs de optimistische infographics. YES WEEKEND!

oecdeconomicoutlook

Rapport: Interim Economic Assessment [PDF]

Presentatie: Interim Economic Assessment [PDF]

 1. 3

  Nouriel Houdini moet nu niet opeens zo hoog van de toren blazen, eerst even 10 jaar achter elkaar goed voorspellen, dan praten we verder. Hoger, lager roepen kunnen we allemaal.

 2. 7

  Dode bomen, zure regen, kommer en kwel, tsunamie’s, we r doomd et al en dan de mexikaanse griep..what;’s next?

  De mens heeft een sterke behoefte aan wellicht komende rampen , lijkt het.

  Paus, kom er maar in..well done.

 3. 8

  Gebaseerd op de enorme hoeveelheid overheidspegels die fout-op-fout stapelend in de wereldwijde economie is gepompt?…Hoera?

  Zijn ze b.v. de Dow Transportation en Industrials index niet vergeten? Waar nauwelijks nog enig opwaarts potentieel van betekenis in zit, en waar risico’s op lange termijn levensgroot zijn.

  @larie

  Zit hier vast nog wel een favoriet crisisje tussen:

  http://maps.maplecroft.com/