1. 1

  De titel geeft helaas precies aan hoe het met de hulp industrie gesteld is. Geld ophalen, meer niet. Het lijkt mij dat een doel moet zijn effect van de hulp, niet de hoeveelheid pecunia die nu weer geschokt wordt. Alleen daar lees ik niets over in het OECD bericht.

 2. 2

  @1:
  Derde paragraaf: “Aid is less than … while there is still much effort needed to reach the Millenium Development Goals.”

  en vierde paragraaf: “Aid financing remains vital to meet the MDGs,” he observed, “so all donors need to make the efforts necessary to meet their commitments.”

  Dat het in de hulp industrie alleen gaat om het ophalen van geld ben ik het niet mee eens. En ik denk zeker niet dat je die conclusie kan trekken uit het lezen van dit rapport van de OECD.

 3. 5

  De psychopate dictators van vreemde verre landen hebben dus ook dit jaar nog meer geld voor hun wapeninkopen gekregen. Voor het grootste deel van de landen bij wie ze die wapens kopen, gek genoeg. En hun boeren krijgen niets van en uit de grond, vanwege de tariefmuren in diezelfde wapenverkopende landen. Maar dat geeft niks – kunnen ze mooi soldaat worden. En hun kinderen – kindsoldaat. Het gaat steeds beter met de wereld.