In een land waar 88% van de mensen rooms katholiek zijn, is een ongelovige president gekozen. Kroatië gaat voor Ivo Josipovic. De corruptie zit ze waarschijnlijk erg hoog.
Wapenwedloop (inhaalrace) in Azië. China test anti-raket raket terwijl India korte afstand raketten test.
Om de groeiende energiehonger bij te kunnen benen gaat India stevig inzetten op kernenergie. Van 4.500 MW nu naar 60.000 MW in 2032. Ons waanlinkje over peak uranium heeft de regering daar nog niet bereikt.
Kou hier, warm nog steeds in Australië. Bosbranden nemen toe en Melbourne heeft warmste nacht ooit gehad met ruim 32 graden.
Taiwan schudt teleurstelling van Kopenhagen van zich af en zet voor zichzelf ambitieuze doelen op het gebied van beperking van CO2. Nog opmerkelijker is dat ze dit verkondigen aan een columnist, Thomas Friedman.
Reacties (7)
“China test anti-raket raket terwijl India korte afstand raketten test.”
Je zou toch denken dat India hard aan een anti anti-raket raket raket werkt.
Ik had trouwens verwacht dat je wel met het nieuws zo komen dat de olie de hoogste prijs in 15 maanden heeft gehaald…
@boog: Ik probeer hier wat nieuws te brengen dat niet op alle voorpagina’s staat. Anders is de toegevoegde waarde zo beperkt, toch?
Hoe zit dat nou met die peak uranium? Ooit won ik nog wel eens debatten met het ‘uranium is geen duurzame oplossing want het gaat ook snel op’ argument, maar nu hoor je ook verhalen dat dat niet zou kloppen en zo. Vet ingewikkeld allemaal!
@Steeph#3
Helemaal gelijk, houdt het ook leuk.
Overigens:
In een land waar 88% van de mensen rooms katholiek zijn, is een ongelovige president gekozen. Kroatië gaat voor Ivo Josipovic. De corruptie zit ze waarschijnlijk erg hoog.
Je zegt impliciet dat katholieken behoorlijk corrupt zijn. Bedoeld? Ik kan er mee leven hoor :)
@HansR: Nee, dat niet :-). Dat ze een corruptiebestrijder boven een katholiek kiezen.
Overigens kan je uit 88% katholiek en veel corruptie natuurlijk ook zelf je conclusies trekken op basis van kansberekening ;-)
@6 Ik denk dat er inderdaad best een wetenschappelijk plausibele verhandeling te maken valt over hoe mensen die gewend zijn aan aflaten gevoeliger zijn voor corruptie (in het kader van met-geld-kan-je-alles-gedaan-krijgen).