1. 4

  Obama heeft de deur tot legaliseren niet dicht gegooid. Hij heeft slechts gezegd dat het legaliseren van marihuana geen goede strategie is om de economie weer op gang te helpen.

 2. 5

  @ ReinoutS.

  Heb je het nu over ‘beantwoordT’ ?
  Ik beantwoord
  jij beantwoordt
  Obama beantwoordt

  Het is geen voltooid deelwoord.
  Over een poos, als Obama alle vragen heeft beantwoord, verandert de zaak natuurlijk.

  Nederlandtaal veel moeilijk,
  maak nie saak nie.

 3. 10

  Oh leuk, ik ga in mijn ongeconcentreerde minuten eens een paar conspiracy idioten pesten! Eens kijken hoeveel reacties in hoofdletters ik kan losmaken.

 4. 11

  @9 Dat het economische voordelen heeft, is ongetwijfeld waar. Maar dat wil nog niet zeggen dat het een slim idee is om legalisatie één van de speerpunten te maken in je strategie om de economie weer op gang te brengen.
  Al was het alleen al omdat de publieke opinie dat niet toelaat.

  Maar de zorgvuldige formulatie van Obama in dit item sluit de deur niet voor een toekomstige legalisatie.

 5. 12

  Toch wel een goede bijdrage aan het verkleinen van (eng muziekje) De Kloof. Je moet het dan wel goed doen, natuurlijk. Obama geeft meestal duidelijk antwoorden. JPdeMP zou waarschijnlijk met zijn gebruikelijke woordenbrij komen.

  Je ziet toch dat internet wel degelijk leidt tot meer directe democratie. Zie ook het vuurwerkinitiatief in Nederland.

 6. 13

  @11: “Dat het economische voordelen heeft, is ongetwijfeld waar.”

  Maar Obama beweert dus van niet!

  Met die ontkenning (tegen beter weten in eigenlijk), lijkt me wel duidelijk hoe Obama over legalisatie denkt: Echnie, al moet ik de voordelen ervan negeren.

 7. 14

  Er zitten natuurlijk heel wat haken en ogen aan legalisatie, maar alleen al de kosten die gemaakt worden doordat de gevangenissen tot de nok toe vol zitten met wietgebruikers die voor meerdere jaren achter de tralies gaan zijn gigantisch.

  Dit lijkt me niet iets om lacherig over te doen.

 8. 15

  Dit lijkt me niet iets om lacherig over te doen.

  Nee, maar die kosten zijn naar klassiek Keynesiaans model wel goed voor de economie. Al lijkt me een land waar iedereen zich betrokken voelt, want burger, nog beter voor de economie.