1. 1

  “beeldvorming blijkt in de praktijk lastig te corrigeren en kan een negatieve impact hebben op het imago van de NOS als neutrale, onbevooroordeelde nieuwsorganisatie.”

  Volgens mij is een van de grootste problemen van de NOS dat ze momenteel door populistische media als geenstijl de de Dagelijkse Standaard vrij succesvol worden geframed als links, bevooroordeeld propagandabolwerk.

  Het kwaad is dus al geschied, en daar heeft wat getwitter van (radio)journaalredacteuren niets aan bijgedragen.

 2. 3

  Boog, volgens mij overschat je het belang van Geenstijl. En van “Dagelijkse Standaard” heeft buiten een select kringetje werkelijk nog niemand ooit gehoord.

  Overigens hulde voor dit besluit van de NOS. Dat zouden meer organisaties moeten doen. Al dat wezenloze geroddel kan nergens goed voor zijn. Waarom het nog steeds is toegestaan om vanuit de zaal van de Tweede Kamer te twitteren is me ook een raadsel. Wie daar naar binnen mag moet zijn aandacht bij het debat houden en nergens anders. Als ik de voorzitter was dan zou ik zo’n stoorzender/jammer laten installeren.

  En ja, ik ben wel degelijk (half) serieus.

 3. 4

  Eigenlijk een normaal verbod om niet over je werk, collegas of je werkgever en zijn beleid te lullen.
  Het nare is dat het hier publieke(onze) omroep betreft.
  Of zou het toch staatsomroep zijn?

 4. 5

  Waarom zou je, naar de bepalingen uit artikel 3 van de CAO voor het Omroeppersoneel, voor social media opeens expliciet andere regels gaan opleggen. Via telefoon of postduif het imago van de NOS beschadigen is minder erg omdat het minder snel minder mensen bereikt? #logicavooridioten