1. 2

  @Ronald
  Daar heb ik serieus naar gekeken maar denk maar niet dat Noorwegen anders is dan Nederland. Het is net zo’n financieel gedreven hectisch land in de vaart der volkeren als elk ander westers land. Olie industrie is de belangrijkste bron van inkomen, steden lopen vol, het land loopt leeg.

  Dat de toeristen reclame je anders laat geloven is een aspect wat je blijkbaar in je opmerking niet meeneemt.

  En deze milieu maatregel zal wel met een korreltje zout moeten worden genomen. In elk geval zie ik de PC’s en GSM’s niet uit Noorwegen verdwijnen.

 2. 3

  Klok en klepel……. tft is geen soort chemische stof zoals dit verhaal doet vermoeden (“het in schermen veelvoudig gebruikte tft”), maar een type transistor. Deze Thin Film Transistors worden gebruikt voor actieve beeldschermen als tegenhanger van de passieve LCD.
  Zou de strekking van het bericht net zo onzorgvuldig zijn ?

 3. 4

  TFT is trifenyltin. Een stof die in NL in het waddengebied een probleem is (pdf). Lijkt me dat die Morten Hoff en waarschijnlijk ook die Grethe England inderdaad klok en klepel hebben gehoord maar niet gezien. Of is er iemand die weet dat TFT in TFT’s worden gebruikt?

 4. 5

  Hé… Norwegen gaat terug naar de Middeleeuwen! Schrijfgereedschap wordt daar dan natuurlijk binnenkort de ganzeveer…

  Ik zie weer een gat in de markt….

 5. 6

  Scheikundige in de zaal?

  In de pdf staat dat DEHP (dietylheksylftalaat) verboden wordt BEHALVE in o.a. kinderspeelgoed.
  Wat is dat voor goedje dat je het wil verbieden voor alles wat een kleuter niet in z’n mond kan stoppen?

 6. 7

  @#6: Je vergeet te vermelden dat de uitzondering ook voor (buitenshuis) bouwmaterialen en cosmetische producten (met of zonder recept verkrigbaar) wordt voorgesteld.