Noord-Korea rantsoeneert bandbreedte

Toen het populaire weblog boingboing linkte naar een toeristisch promotiefilmpje op de noord-koreaanse staatssite liep de server in no time vast. De noord-koreanen reageerden verbolgen, haalden het filmpje weg en plaatsten een mededeling. Bandbreedte ligt niet op straat, ook niet in Noord-Korea, duivelse deeplinkers!

Gelukkig is er inmiddels een mirror gemaakt van deze swingende toerisme promo: NKDelegation2005.swf. Misschien is het filmpje ook wel leerzaam ende vermaeckelick voor Hillary Clinton die binnenkort Noord-Korea wil bezoeken?
[op het spoor gezet door onze koreanderische collega Ini]

  1. 3

    De blockquote gaat mis. Ik citeer nog een keer uit de site: “The logical course of action is to use P2P technology such as found in the Bit-Torrent system.”

  2. 7

    @mescaline

    Beweren ze. Er is nog geen test uitgevoerd. Dat nemen satelieten namelijk waar. eertijds onder Clinton kreeg Noord Korea voedsel en olie in ruil voor een moratorium op het kernwapenprogramma en er zijn stemmen die menen dat Noord Korea de onderhandelingspositie aan ’t versterken is. Wat ze wel doen is rakettechnologie die geschikt is voor de lange afstand aanbieden aan Jan en alleman.