Nieuw! Nu nog schoner!

Beste mensen,
Zoals u kunt zien, heeft Sargasso nu een heel nieuw design!
Zowel onder de motorkap als aan de buitenkant is alles stevig onderhanden genomen. Enerzijds omdat we wat meer ruimte in de breedte wilden hebben en een frisse nieuwe layout. Anderzijds omdat we meer mogelijkheden willen hebben om wat extra functies toe te kunnen voegen.
Dat laatste moet nog gebeuren. Alleen de Tag-cloud is echt nieuw, de rest komt later.
Omdat alles nieuw is, kan het zijn dat er toch nog af en toe een foutje in zit. Mail dat gerust naar foutje at sargasso punt nl.
Wij trekken een fles champagne open en zetten het op een zuipen!

 1. 6

  Ziet er leuk uit. Een groter bomenknuffelimago ;)
  Maar de bredere opmaak maakt de tekst breder en persoonlijk vind ik smalle kolommen handiger lezen. En het is ook niet aan te passen door het scherm kleiner te maken.

 2. 11

  Vind het trouwens jammer dat de zijdelinks niet verschijnen naast de artikelen als ze zijn opengeklikt.

  En ik vind nog wel een paar dingetjes jammer, maar daar zijn jullie al van op de hoogte :-)

 3. 12

  1. gefeliciteerd!

  2. Hop, zeurtijd! Commentknopje is wel erg klein, en direct doorscrollen naar commentveld ontmoedigt het lezen van de eerdere comments -> Nog meer gebral in de ruimte

  En tagclouds zijn echt overrated.

 4. 13

  Sommige zaken moeten we nog aanpakken. Maar we hadden wat performance problemen bij bepaalde extra functionaliteit. En dat willen we jullie niet aandoen.
  Dat krijg je met zoveel historie.

 5. 19

  Ziet er mooi vol en fris uit op het scherm. Moet zich nog bewijzen in het gebruik.

  In ieder geval zag ik dat pics in de comments (nog) niet worden weergegeven.BB- code?

 6. 21

  Gefeliciteerd! Over het algemeen “nice” :-)

  Maar gaan we niet massaal moe worden van die boomkikker die daar nu vast zit, ik vond die wisselende plaatjes wel wat hebben.

 7. 26

  Ah, en het nieuwe logo… What Were You Thinking?!?!?! Alles groen, een boom kikker en een blaadje, hoe treehuggerig wil je het hebben?

  Vruuger he, toen had de achtergrond nog elke keer een andere kleur. Dat waren nog eens tijden.

 8. 31

  Eeeh …

  ik vind dit soort dingen in eerste aanleg maar niks, tot ik eraan gewend ben en dan vind ik de oude lay-out maar niks. Of althans dat had ik vroeger heel sterk met de TV-gids en de krant.

  Klopt het dat we minder “recent comments” zien dan vroeguh?

 9. 33

  Ai, dus voorlopig geen pics uploaden en verborgen url’s Steeph? Verarmt de boel. Komt levendigheid niet ten goede en lelijk ook al die url’s voluit.

  Nieuwe versie…nieuwe code…
  Geen nieuwe code…(nog)geen nieuwe versie…

  Wie o wie?

 10. 40

  Waar zijn de aanraders (eerder aan de rechterkant) gebleven? En de zo mooie kaart met blondheidspercentage?

  Nieuw, alles maar nieuw en nieuwer. Tagcloud is mooi, maar de eerdere makkelijkheden niet laten verdwijnen. Verder gewoon succes, inhoud zal onveranderd goed blijven verwacht ik.

  Gr Hans

 11. 42

  @Steeph,

  Nee ik bedoelde jullie lijst met “aangeraden blogs” waaronder onder meer brechtjes blog en houtrust (herinner ik mij van gisteren)

  als ik in de zoekbalk blond opgeef zie ik de pagina “blonde kaart van europa” voorbij komen maar het scherm vlak daarna op blank slaan.

  Nogmaals succes, en wanneer kom je weer eens naar ons politiek cafe?

  Gr Hans

 12. 43

  Ah die. Daar studeren we momenteel op.
  Oorspronkelijk wilden we hem gewoon laten vallen. Maar we zijn er inmiddels achter dat veel mensen deze lijst regelmatig gebruiken. Moeten we even wat op vinden. Even geduld en zo.

 13. 44

  @Aandegracht: Die blonde fout kan ik niet reproduceren. Welke browser gebruik je?

  En was ik uberhaupt al eens in jullie politiek café geweest? (Moeilijk te zeggen als ik niet weet om welke dit gaat natuurlijk ;-)

 14. 45

  De preview werkt zo te zien niet goed. Als ik typ:

  bllblbllblbbllblblblblbllblblblblbllblbllblblblblblblbllblblblblblblblblbllblblblblblblblblblbllblblbllblbllblblblbllblblblbllblblblbllblblblblbllblblblbllblblbblblblblblbllblbblbllbllblblbllblblbllblblblbllblblblblbllblblbllblblblbllblblbllblblblbllblblbllblblbllblblbl

  Dan loopt het aan de rechterkant van de scherm er weer af. Isnie wysiwyg..

  Voor de rest erg ambivalent over de nieuwe layout.

 15. 49

  @Steeph,

  Bij D66 Amsterdam, vorige zomer (2006) zal dat geweest zijn.

  Mijn IE (sorry) 6.0 geeft bij de zoekvraag “blond” pas onder de Ads door Google aan de rechterkant (waarbij links dus leeg is…nee geen politieke grap :-) ) het onderwerp De blonde kaart van Europa. Ik moest even zoeken.

  Gr Hans

 16. 50

  Clean, overzichtelijk, goed leesbaar .. ik vind het mooi!

  Klein puntje in de categorie ‘kleine aanpassing, groot plezier’: laat de velden ‘naam’ en ‘email’ in het reageerding hier zichzelf wissen zodra je erin klikt, en vervang ‘website’ door ‘http://’.

 17. 55

  Eens met 12. Direct doorscrollen naar dit reageer formpje is niet handig. Zo ga je nog meer mensen krijgen die allemaal hetzelfde zeggen. Positioneren bovenaan de comments is beter.

 18. 62

  * krab krab krab *

  Ik ga nu eerst eens een stevige pauze houden met uw welnemen. Sinds 11 uur hier mee bezig.
  Aangezien er geen grote fouten in zitten, is ff relaxen belangrijker.

 19. 64

  @Steeph #62:

  Rust ze. Ik bemerk net dat het font-grootte afhankelijk is. Als ik m’n font net 1 stapje kleiner heb staan dan ik prettig vind vallen de Naam en E-Mail boxjes ook weer net binnen beeld.

  Oplossing dus vast om de groote van die boxjes absoluut uit te drukken en niet in aantal karakters.

 20. 66

  @Su

  Als je bij mij lokaal bedoelt — niet dat ik weet. Ik zit op Linux en de font situatie is daar niet altijd even doorzichtig maar mijn font is in ieder geval DejaVu Sans normaal en als ik dat verander lijkt dat overal door te werken.

 21. 68

  Nee @Rene, ik bedoelde globaal. Kop en namen met datum hebben een andere fonttype (courier?) dan de rest. Zie ook dat de kop soms half onder de banner verdwijnt.

 22. 70

  Maar om eerlijk te zijn, het ziet er wel wat slordiger uit. De reaguursels, maar vooral de wanen komen voor mij wat onoverzichtelijk over.

  De kleurtjes zijn wel fris, dat weer wel.

 23. 71

  Ben Nederlander dus heb altijd wel iets te zeuren dus:

  Wow….sluit me aan bij Bismarck – reacties zijn iets teveel uitgerekt in mijn FF om rustig te kunnen lezen. Kleurstellingen zijn wel goed maar mogen mischien een tintje donkerder, iets rustiger voor de ogen.

  En jammer dat de WvdD niet meer naast de reacties staat, was altijd handig om gewoon door te kunnen klikken. Al met al – oude lay-out was echt goed en wennen aan iets nieuws is altijd lastig.

  Verder opvallend dat nieuwnieuws en sargasso zo ongeveer op hetzelfde moment hun lay-out veranderen…ruik ik hier de hand van de Telegraaf? ;)

  Iig – succes met eventueel fijntunen en het zit er toch wel gelikt uit.

 24. 82

  Die kikker is tijdelijk, in het echt hebben we nog steeds de roterende headers. Maar we moeten eerst even het template volplempen.

  Verder, de tag cloud worden wordt echt kek, nu we met tags werken ipv categorieen. Het gaat een sfeer impressie geven van de week. Is het IRAK wat de klok slaat of Bali? U zult het vanzelf wel zien.

 25. 88

  Kan het linkje “Terug naar blog” (of te wel: “Back Home”) terug onderaan bij het reageer-boxje? Handiger om daarom te klikken, dan eerst helemaal naar boven te scrollen door 87 comments en dan op de banner te moeten klikken…

  Verder wel erg groen, zoals al eerder geschreven, maar een breder scherm leest wel lekker!

  ~ GBA.

 26. 96

  Went al snel die lay- out. Heb nu breedbeeldkikker, vult gehéle scherm om over de honderden andere huiskamers (en de beide huiskamers in België) maar te zwijgen.

  Wat puntjes van aandacht: Layout “Wanen van de dag” wat netter/ strakker weergeven. Tekst ónder e.v.t. plaatje en aantal comments daar (in die kolom) uiterst rechts uitlijnen. In “laatste reacties” is vermelden onderwerp overbodig lijkt me, is al onder nick verborgen dus dubbelop. De (voorheen) grijzemuizenreaguurders en de compulsieve spamhoeren nu: resp. een tint licht groen een tint donkerder groen? Waarom niet gewoon weer in het rood o.i.d.? Qua onderscheid. Of bij elke klik een tintje extra richting bloedrood meegeven…pulserend ook bij het bereiken van het hoogtepunt… a la het kkwaliteitskkkroontje zoiets, maar dan directer…

  Nee, wel iets (vervanger) vinden voor die BB-code voor (verborgen) links en plaatjes.

  Dik tevreden tot nu verder.

 27. 98

  leluk:

  ook nog wat foutjes:
  naam/e-mail/website verdwijnt niet in de invulboxen als je er op klikt

  waarom moet ik trouwens een email adres invullen als het toch niet gecheckt wordt? sloop die functie er dan aub gewoon uit.

 28. 101

  @Freek: ? Dat is toch alleen de eerste keer?
  En dat mail adres zien wij wel. We checken het niet. Maar af en toe stellen we langs die weg wel eens een aanvullende vraag. En foute email adressen zijn (afhankelijk van de vraag) extra reden om die reactie dan misschien maar even te parkeren.

 29. 103

  Niegek, lekker fris jongens.

  Eens met de opmerkingen over alt-tekst=topic bij reageerdersnaaam (is dubbelop) en de driehoekjes voor het waantopic (geven tegenwoordig soort klapbare boom aan, maar hier nu net niet…)

  En de oude outkliklijst, die was best handig.

 30. 104

  Champagne ! Edoch : is wat te breed nu, in mijn Safari 3 (met Apple Dock links). Niet dat die derde kolom zo belangrijk is, tenzij voor de adverteerders, maar bon, echt net & anti-RSI is het niet. Bv. : ik zie de hele tijd “Fo” ipv “Foto’s” of “Rechte” ipv “Rechten” of “De Europese Grondwe” ipv “De Europese Grondwet” rechtsboven. Of ligt het aan die vermaledijde derde versie van Safari ?

  On the up side : commentaarpagina is beter, horizontaler ipv verticaler, minder scrollen. Benieuwd wat die BB-codes nog gaan geven.

  Overigens had ik deze look & feel al gezien via een of andere zoekactie. Dat was dus de testomgeving die we toen zagen ?

  Soit. Lang zullen ze leven !

 31. 105

  @steeph, ye alleen de eerste keer, maar juist voor mensen die voor het eerst reageren moet het makelijk zijn toch, dan reageren ze mss nog een keer :)

 32. 106

  oh en bij comments boven de 100 valt de 1 weg (safari 3) (jaja, mss heeft maar 0.4% van de internetgebruikers een mac, toch wel 40% van de wannabe-intellectuelen)

 33. 108

  Eens met #12 + 40 + 50 + 62 b+ 96, verder. Never change a winning team enerzijds, maar het went anderzijds, en als jullie er voordeel aan hebben (wat we dan hopen), why not …

  Maar inderdaad dit verzoekje : denk ook nog’ wat extra vanuit anti-RSI jongens ! Grotere knoppen en invulvakjes aub, met daarin een grotere standaardpunt voor het lettertype ! Ta-ta !

 34. 112

  Mooi! Veranderingen gaan altijd even met een brok in de keel gepaard. De vorige editie vond ik fraai genoeg en dan zit ik niet op veranderingen te wachten. Maar deze wordt gewaardeerd. Gefeliciteerd dus.
  Twee kleinigheidjes:
  1. ik zie dat in de nieuwe lay-out het nog steeds voor Google mogleijk is binnen te dringen en hier commercials achter te laten. Is dat echt zo moeilijk om daar een filter tegen te bouwen? Persoonlijk hoopte ik daar van af te zijn hier.
  2. Die categorieën-wolk: ik schatte Sargasso hoger in. Het is erg loastig om iets anders te presenteren dan het standaard rijtje, maar zo’n wolk is ook niet bijster orgineel. Wat orginaliteit betreft heb ik een deel van mijn hoop wel op Sargasso gericht. Jammer van dit detail. Valt mee te leven, hoor.

 35. 114

  Ads…de terreur van de ads. Knip op telegraaf of vooral nieuwssites VS..probeer de ads maar eens te omzeilen. Valt hier gelukkig mee maar ineens vielen mij ‘’zorgeloos koffiedrinken’’, ‘’verhuizen naar Turkije” en “Huur of Koop een Professioneel Koffieautomaat” op. Eeeh…echter geen recepten voor de Kerst helaas. Is dat niks voor Sonja Bakker, hier adverteren, en dat meisje búlkt van de centen. Groen en niet- dikmakend dat wil ik, met veel drank.

  Hier alvast recept voor Sipelpomp (Uienstamppot met spek). Bereiding:

  Schroei de in ringen gesneden ui met zout glazig in een klontje boter. Voeg 300 ml water toe en de in 4 stukken gesneden aardappels. Strooi er wat zout overheen. Snij intussen de speklappen in dobbelsteentjes. Bak de spekblokjes op een zacht vuurtje met wat zout uit. Als de aardappels en ui gaar zijn, deze fijnstampen met de boter en de mosterd. Voeg daarna het spek en het spekvet toe. Meng alles goed door elkaar. Dit is een flinke pan vol: je kunt er 2 dagen van eten: dag 2 zelfs nóg lekkerder! Geserveerd met koud bier.
  Ingrediënten: 500 gr speklappen, 1 kg aardappels, 1 kg uien, zout, 1 dikke el mosterd, 75 gr boter.

  Hmmm.

  Jammer dat er geen smaaksmeulend plaatje bij kon.

 36. 118

  Je opzet begint al vruchten af te werpen Yevgeni, zie hier mijn huidige Google ads:
  ———————————————-
  De Oester & Champagnebar
  De zinnenprikkelende sensatie oesters en champagne op uw feest
  http://www.oestercompagnie.nl
  ———————————————-
  Bewust Eten
  Neem een gezonde beslissing. Kies voor Alpro soya.
  http://www.alprosoya.nl
  ———————————————-
  Odin groente-abonnement
  wekelijks bio groente en fruit met meer dan 1000 recepten
  http://www.odin.nl
  ———————————————-

  Close, maar nog niet ideaal om een lekker kerst-menu samen te stellen, dus ik doe er nog een schepje bovenop:
  – christmas recipes
  – christmas turkey
  – kerst recepten
  – kerst menu

  Kwestie van wachten nu…

 37. 120

  pfoei dat is ff schrikken , wel erg wit voor mijn ogen , kan het linnen ipv opalwhite?
  voor de rest lekker dubro fris ! feliciteerd en verandering is altijd goed.
  wel een boel lege vakruimte in de schappen aan de rechterkant.komen daar eeh de meiden enzo?

 38. 123

  Bismarck: We zaten er op te wachten tot ieman die opmerking zou maken!

  Aangezien de tag-cloud in deze eerste opzet tot stand gekomen is op basis van de oude categorieën, staat de Waan prominent in de cloud. Dat zal overigens ook zo blijven. Want het is technisch zo opgezet dat als een postje de tag “Waan vd Dag” krijgt, hij automatisch in de middenkolom verschijnt. En dat gebeurt nogal vaak :-)

 39. 124

  Aantal font problemen bestaat nog. Op de voorpagina staat deze thread nu voor mij met “12” commentaren totdat ik mijn font heel klein maak waarna de laatste 3 binnen beeld komt.

 40. 126

  Goedemorgen, wat een frisch en fruitiche chroene vormgeving. Niet verkeerd! Ik mis wel de wisselende stijlvolle foto’s. Maar wat staan de commentnummers dicht tegen t randje!

 41. 128

  Jammer dat de header de broodnodige afwerking mist, om van fatsoenlijke uitlijning maar te zwijgen.

  Een krappe 5,5 dan maar, maar da’s ook voldoende natuurlijk.

 42. 129

  @107 (FF2) Titel is alleen half wanneer via #comments of laatste reactie geklikt; via header link titel correct.
  Bij aantal comments van artikel op hoofdpagina valt laatste getal weg.

 43. 130

  Het ontwerp is mooi, maar links van de Waan, dus onder de kikker, zit een enorme witte leegte. Pas na een tijdje scrollen zie ik de stukjes staan. Lijkt me niet de bedoeling. Bij het lezen van de comments loopt een grijze vertikale balk door het beeld.

 44. 131

  Wat u niet weet is dat de groene look een afspiegeling is van de nieuwe werkwijze op de Sargassoredactie. De lederen directiestoelen zijn ingeruild voor hometrainers met dikke dynamo. De Sargassoserver wordt aangedreven door redactiespierkracht. De Google ads zullen binnenkort vervangen worden door advertenties voor Eau de Sargasso. Een geurtje getrokken uit redactiezweet.

 45. 132

  braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
  braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
  braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
  braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
  braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
  braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
  braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
  braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak

  en nog s braak

  moet ik potverju weer een ander stekkie zoeku

  iemand een ideetje (moet met kleurtjes en smalmaakbaar zijn)

 46. 134

  Overigens nog twee opmerkingen over de lay-out:

  1) De kop van de artikelen (b.v. Nieuw! Nu nog schoner!) staat alleen voor de onderste helft zichtbaar.

  2) Het websiteveld is nooit leeg (staat ‘website’), ook niet nadat een reactie ingevuld is geweest (cookie?) : irritant

 47. 137

  Maar wat moet je met al die nieuwe spierkrachten en energieen @peter? Zijn die bij de redactie nu in balans met de geest ? Laten we het hopen. Maar als ze daar wat probleempjes hebben dan heb ik ook nog wel een tip, be like [url=http://www.freewebs.com/erikdebruyn/healingenreading.htm]A Hollow Bone[/url gasten.

 48. 138

  Maar wat moet je met al die nieuwe spierkrachten en energieen @peter? Zijn die bij de redactie nu in balans met de geest ? Laten we het hopen. Maar als ze daar wat probleempjes hebben dan heb ik ook nog wel een tip, be like A Hollow Bone gasten.

 49. 139

  Balans tussen lichaam en geest dient ten aller tijde voorkomen te worden om de scherpte van de potsjes er in te houden en om fair and balanced stukjes te voorkomen.

 50. 144

  Ho ho ho die Tess (klikmelink). Ceterum re: #119 : hou aub mijn #108 §2 in gedachten en laat ze blijvend openflippen in een nieuw venster. Het omgekeerde impliceert dat je het zelf moet doen met rechtermuiskliks die niet goed zijn qua RSI …

  Anyhow, nog veel werkplezier …

 51. 148

  Helaas, met mijn pda (iPaq) is de tagcloud (nog steeds) gigantisch en de link naar de reacties onder elk artikel werkt niet…
  De rss-feed via iGoogle geeft op de pda wel een “kale” versie, maar dat is nou ook niet de prettigste route. Dus een voorzichtige vraag of je er eens naar wilt kijken…

 52. 158

  Is er nog een levende thread waar ik commentaar op de nieuwe vormgeving kwijt kan?

  Het valt me op dat het niet een groot succes is bij het lezen van de comments en vooral niet als het er wat veel waorden en je dus aan de rechterkant ook niets meer in beeld hebt. Het ziet er dan in mijn optiek kaal, saai, flets uit.

  (en de naam en e-mail boxjes onder de link tip groeien ook nog steeds rechts uit beeld met de font groote mee in Firefox 2.0.0.11/Linux).