1. 3

  Binnenkort in 2012 dankzij de staat werkelijkheid en nog een factor 10 erger dan dit voorbeeld. Nml de kilometerheffing, die overal ziet waar je gaat met de auto.
  (Zal niet lang duren of dit concept van km heffing gaat nog veel verder ook buiten de auto en mensen worden verplicht een vergelijkbaar systeem te dragen om hun pols oid dan kan er ook een belasting worden geheven op buiten wandelen (gebruik van de stoep! en automatisch boetes als je te hard loopt of schuin oversteekt..)
  http://www.cinemien.nl/daslebenderanderen/trailer.php?land=nl Das Leben der Anderen – Trailer (wordt toch eindelijk wakker links)

 2. 5

  Das Leben der Anderen

  Westerse propaganda film, 1 corrupte Stasi agent die niet binnen het systeem past bewijst niet dat het systeem an sich niet werkt.

 3. 7

  @5 Je hebt de film zeker niet gezien? Was gisteren nog op tv, maar ook te krijgen via DVD, downloads etc.. http://www.daslebenderanderen.nl/

  “Das Leben der Anderen
  Duitse (D) Filmdrama uit 2006 van Florian Henckel von Donnersmarck. Met: Martina Gedeck, Ulrich Mühe, Sebastian Koch e.a. In november 1984 krijgt de gezagstrouwe Stasi-agent Wiesler de opdracht het leven van de succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn levensgezel Christa-Maria Sieland te schaduwen. Wiesler wordt geconfronteerd met de voor hem vreemde wereld van liefde, literatuur en het vrije denken, waardoor hij zich de nutteloosheid van zijn bestaan realiseert. Hoe meer hij in aanraking komt met deze nieuwe wereld, hoe groter het besef groeit dat de Stasi ook zijn eigen leven ernstig beperkt.”

 4. 11

  Vertrouwen in elkaar, wie heeft dat nou nodig als je elkaar even zo makkelijk ook de hele dag tot op de minuut in de gaten kunt houden? :)

 5. 12

  Waarom zou het een probleem zijn dat m’n gezin weet waar, wanneer, op welke manier en hoe snel ik me beweeg, als om het even welke overheidsbureaucraat dat sowieso onder ogen krijgt?

 6. 13

  @12 Waarschijnlijk bedoel je het grappig, maar als je het serieus bedoeld is het niet echt een sterke redenering.
  Zie onderstaande voorbeelden:
  “Als ik toch al een schuld heb, kan ik net zo goed nog meer geld uitgeven.”
  “Als ik toch al de mexicaanse griep heb, kan ik net zo goed een longontsteking erbij krijgen. Ik ben immers toch al ziek.”
  etc.

 7. 14

  Toch blijf ik benauwder voor vervalst bewijsmateriaal.

  Of wat je over justitie wel eens leest op b.v. standejong.nl, of, behoorlijk alert deze keer: de stemmingmakende Bert Brussen op frontaalnaakt.

  Wat is erger, GL of D66 ?

 8. 15

  Jammer alleen dat bert brussen aan komt zetten met kees van oosten als voorbeeld van iemand die ‘kapot gemaakt’ is. D’r zijn veel betere voorbeelden te vinden van mensen die door de overheid ’t leven zuur werd/wordt gemaakt (oltmans, spijkers) dan een beroepszeikerd als van oosten.

  Oh, en voor de dubbele moraal van van oosten: zie hier

 9. 17

  Waarom zou het een probleem zijn dat m’n gezin weet waar, wanneer, op welke manier en hoe snel ik me beweeg, als om het even welke overheidsbureaucraat dat sowieso onder ogen krijgt?
  Ik ben het met surveillance door willekeurige overheidsdienaren ook niet eens, maar ik kan me wel bedenken waarom dat mogelijk minder erg is dan dat je vrouw het weet.

  Immers, zolang je de wet maar niet overtreedt kan je nog wel gewoon vreemdgaan, en die ambtenaren moeten daar hun bek over houden…

 10. 18

  Dat zouden ze moeten ja, maar dat zou etisch besef vereisen. En echt etisch zijn ze al niet bezig, wel?

  @13
  Het was eerder defaitistisch bedoeld als grappig.

  Waarom heeft de gemiddelde “verlichte westerse geest” / hippie (al naar gelang perpectie) enkel een probleem met orwelliaanse toestanden, als het NIET over het kastijden van de automobiel(ist) gaat?