1. 1

  Ja, waarom kopen voor een reële geldwaarde als je het voor kraaltjes en kettinkjes kunt krijgen. Doet mij toch weer vermoeden dat economie (kapitalistische economie, geldeconomie) niet meer dan een geïnstitutionaliseerde vorm van diefstal is. Je maakt regels en handelt. Als mensen de regels niet kennen handel je toch en zegt dan: maar we hebben je toch betaald? Volgens mij ging dat met de indianen in de VS net zo oid.

  Alles eerlijk en volgens de (eigen) wet.
  Eigen belang eerst.
  Prima toch?

 2. 5

  Mwap mwap, @ 2, europees hout is vaak net zo goed illegaal gekapt. In heel Oost Europa is krankzinnig veel bos verdwenen. Roemenie in het bijzonder daar stond pas nog een stuk over in de volkskrant.

  En ik herinner me een zelfde stuk uit die krant over in de eerste instantie niet zo fout hout dat met koper was geimpregneerd en daarom het bodemleven in uw tuin vernietigt. Maar ik ben geen bioloog dus hoe erg dat nu is dat weet ik niet zekers.

 3. 6

  Dit is gewoon niet meer te stoppen. Laten we er nou gewoon geen doekjes meer om winden….

  Zaden invriezen/ bewaren…centraal ergens…afspraken maken…en als alles weer een beetje bekoeld is komt alles best prima-de-luxe weer oke…niet van dat benauwde….

 4. 8

  Direct een halsmisdaad van maken zulke orders te geven voor leveranties van fout hout, da’s t enige dat helpt. ‘k denk niet dat je de bomen van morgen daarmee redt.

 5. 9

  @zazkia#5
  Roemenie is tov. de rest van de wereld niet zo relevant hoor. En daarbij neemt het oppervlak bos in dat land toe ipv. af. Zie voor info de GFRA 2005. Specifiek tabel 2.5 en 2.6 en figuur 2.6 in hfd 2.