Nicolaï (VVD) stelt kamervragen over aanval Rouvoet op individuele vrijheden. Tekst speech (PDF)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 prometeus

Retorische vragen in Kamervragen zijn irritant; daar hebben we de PVV al voor. Maar hij begint sterk.

  • Volgende discussie
#2 Shy boy

De vragen gelezen. En dan bekruipt me het idee dat die Rouvout nog een echte gristelijke man is die dat nog niet helemaal heeft gescheiden van politieke kwesties. Hij spreekt onzin uit dat er veel alcoholisten zijn en veel vrije sex is, dat is van alle tijden. Dat doen ze zelfs in Staphorst voordat ze (moeten)trouwen. Een probleem is als ze 22 jaar zijn en nog steeds verslaafd aan van alles en nog wat zijn want dan moeten ze wel hun plaatsje aan de lopende band hebben gevonden, of achter de computer, of bezig zijn met een imposante carrière. Wat overigens nog steeds de best gesubsideerde banen zijn van Nederland.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 KJ

Er moet een bindend antwoord komen op de vraag in hoeverre religie iets is wat door de Nederlandse wet gezien wordt als een aan een persoon onlosmakelijk gegeven, in elk geval voor de komende tien jaar ofzo. Dit kan niet langer. Op deze manier blijven we opportunistisch de wet uitvoeren en moeten we dit soort retoriek uitstaan. En wat mij betreft is het antwoord daarop: nee, religie is niet onlosmakelijk aan een persoon verbonden, en er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend.

Een beter antwoord zou zijn: laten we artikel 137 WvS afschaffen en zo de hele vraag omzeilen, maar daar kan ik alleen maar van dromen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie