Nessie was een olifant

blub blub blub...Het monster van Loch Ness was gewoon een olifant van circusdirecteur Bertram Mills die in 1933 het plaatsje Inverness bezocht. Dat is de conclusie uit het onderzoek van Dr Neil Clark, paleontoloog aan het Glasgow University’s Hunterian Museum. Clark onderzocht tientallen sightings van de afgelopen decennia. Maar de eerste getuigenverklaringen stammen allemaal uit 1933 en vertonen opvallend veel overeenkomsten: allemaal spreken ze van een olifantgrijs beest. The research suggests that these were elephants belonging to circuses. Circus fairs visiting Inverness stopped on the banks of Loch Ness to allow their animals to rest. (UKTimes). Wat de circusdirecteur extra verdacht maakt is dat hij £20,000 uitloofde voor degene die het monster kon vangen voor zijn circus in Londen. Waarschijnlijk creëerde de circusdirecteur de mythe om meer aandacht voor zijn circus te genereren, Nessie was slechts een goedkope commerciële stunt.

 1. 3

  Er wordt hier duidelijk een campagne opgezet om het bestaan van Nessie te ontkennen, om in het geheim onderzoek naar haar te kunnen doen. Zoals ook met marsmannetjes en andere buitenaardsen. Ze bestaat wel degelijk en het is zeker geen olifant (laat haar nooit horen dat je haar een olifant noemt, ze is nogal gevoelig voor opmerkingen over haar gewicht). Deze lafhartige ontkenning is een complot van het onzuiverste water.

 2. 4

  Ik kan me trouwens herinneren dat ik toen ik klein was ik eens in Schotland op vakantie was met mijn ouders. Toen we langs Loch Ness reden sprong er zomaar ineens een hert over de weg, vlak voor onze bus! Ik denk dat ik toen 6 was (zo lang geleden is het)!

 3. 5

  Ik deel de teleurstelling, maar dat geeft nog geen pas om een “magnificent piece of marketing” te vertalen met “slechts een goedkope commerciële stunt”. ;)

 4. 6

  Ik ben ook ooit in Schotland op vakantie geweest. In het Loch Ness-museum werd toen al over deze theorie gesproken.
  Dr. Clark is dus niet de eerste die dit verzint, maar misschien wel de eerste die er wetenschappelijk (?) onderzoek naar doet.