Neem alleen een onderbroek mee als je naar de VS gaat

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 prometeus

Ik dacht dat ze ‘alleen’ een mirror mochten maken. Maar goed: onder de huidige omstandigheden kan een ‘beveiligingsbeambte’ (lees: under-educated aap) zich toch ieder recht toe-eigenen onder het mom van ’terrorisme bestrijding’ of ‘veiligheid’ om jouw je rechten, privacy en eigendommen te ontnemen.

  • Volgende discussie
#2 Arjen Kamphuis

Net als het tappen van mail is dit volstrekt zinloos om ‘echte’ gevaarlijke terroristen ofwatdanook in de kraag te vatten (waar zijn ze toch? Met een budget van 3x10E12 dollar had ik wat meer arrestaties en vooral veroordelingen verwacht). Tenzij men iedere passant aan de grens gaan visiteren kan je makkelijk 8 Gig op een micro-SD kaart zo groot als je pinknagel zetten en op/in je lichaam verstoppen. Volgend jaar 16 Gig enz…

Echt belangrijke data zet je ergens veilig online en je download als je eenmaal de grens voorbij bent.

Dit beleid is wel handig om personen die je het leven zuur wilt maken (denk aan journalisten die lastige vragen stellen). Onder het mom van dergelijke wetgeving neem je dan bij elke vliegbeweging die ze proberen te maken hun spullen in voor onbepaalde tijd en zet ze eventueel een tijdje in de cel omdat ze niet kunnen bewijzen dat de mp3’s op hun iPod geript zijn van een CD die bij hen thuis in de kast staat.

Net als selectieve handhaving van anti-drugs wetgeving geeft het authoriteiten de ruimte om met grote willekeur mensen vast te zetten of daar mee te dreigen.

Mvrgr,
Arjen

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Opa

Het zijn gewoon klootzakken, allemaal.
Er zou een wet tegen moeten komen! :-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 rubber

Heb een schrijven gehad van mijn werkgever nav dit: http://www.acte.org/resources/press_release.php?id=284

  • Vorige discussie