1. 1

  Zegt niks & Toevalstreffer. Heeft (n)iets te maken met de “kwaliteit” die je in NL toch al zo weinig aantreft.

  Aan welk plaatje kan ik dit nou relateren ??

 2. 4

  Volgens mij was ook een zwaarwegend criterium de ‘penetratie’ aan breedbandverbindingen onder de bevolking. Dat is niet zo moeilijk in een dichtbevolkt land als Nederland. Maar weer een paar plaatsjes omhoog kan natuurlijk nooit slecht zijn.

 3. 6

  Gezien het grote aantal mislukte IT projecten, alleen al in Nederland, vraag ik me af hoe de rest in staat is om uberhaupt een netwerk draaiende te houden.

 4. 7

  Zoals gewoonlijk in onderzoekjes van economen, zijn de wegingsfactoren volkomen arbitrair.

  Fijne cijfertjes, voor ieder die er wat aan heeft.

 5. 8

  NL had ooit een IT boer in staatsbeheer; wat nu pink roccade is. Net als de uitverkoop van de NS, schiphol en de energiemensen, een totale doodzonde om te verkopen.

 6. 10

  Alsof elke ict-ontwikkeling direct een vooruitgang is of efficientieslag betekend.
  Al die ict-onderzoeken worden bekeken vanuit het standpunt van de consultant die de implementatie verzorgt en een werkend systeem achterlaat. Nooit wordt gevraagd naar de mening van de boekhouder die er mee moet werken.

 7. 12

  @11: dus als ik jouw wegingstabel goed begrijp, helpt mijn mogelijkheid om via mijn mobiel vanaf de wc op dit blog te reageren Nederland aan een hoge positie!