1. 1

  Steeph, toch veel meer in NL dan in de VS?

  “In de tweede helft van vorig jaar werden gemiddeld 1.681 gesprekken per dag afgetapt, in de VS werden in het hele jaar 2.208 gesprekken afgetapt.”

  per dag en per jaar

 2. 3

  Zo waanzinnig dat ik het nog niet snap.
  Waar ging die eerdere link dan over?
  En is het niet wat om de titel aan te passen of hoort dat niet?

  Overigens zijn de aantallen bizarder dan ik ooit had gedacht. Zowel in NL (negatief bizar) als in de VS (positief, bijna ongelooflijk kan bijna niet bizar).

 3. 4

  Hoe kan het dan dat de politie hier ongeveer het laagste oplossingspercentage van europa heeft, zijn het dan echt van die klungels?

 4. 5

  Officieel gesproken klopt dit vast, maar volgens mij luisteren ze in de VS zo ongeveer alles standaard af met hun Echelon-systeem of hoe dat tegenwoordig ook heet. Die “officiele” taps zijn vervolgens natuurlijk alleen nog nodig om geldig bewijsmateriaal te verkrijgen.

  Hier worden dus appels met peren vergeleken; waarschijnlijk kan het grootste deel van het verschil verklaard worden door dat onze cijfers eerlijker zijn en doordat in Nederland vergeleken met de VS aanmerkelijk meer opsporingswerk door de politie wordt verricht in plaats van door geheime diensten.

 5. 7

  Als ik de tekst lees klopt er niks van:

  Uit de cijfers blijkt dat de politie in de tweede helft van vorig jaar in totaal bij 12.491 telefoonnummers heeft getapt.

  Als ik dat aantal deel door 182,5 dagen (een half jaar) kom ik op 68 taps per dag uit.

  Of kun je hier de conclusie uit trekken dat een telefoonlijn gemiddeld (1700/68 is) 25 dagen wordt afgeluisterd?

 6. 9

  Het kan juist ook betekenen dat er heel veel korte (lees verkeerde) taps geplaatst worden, waardoor het gemiddelde van 44 naar 25 dagen is gegaan :P