1. 4

  “november 1983 – Actiegroepen protesteren tegen de hoge gasprijs. Ze blokkeren het hoofdkantoor van de Gasunie in Groningen.”

  met hun historie zijn ze feitelijk niet al te best, maar het meewegen kunnen ze des te beter.

 2. 5

  Net of we hier een belachelijk lage energie prijs hebben, volgens mij betalen we, zoals gebruikelijk, zo’n beetje het meest van heel Europa. En dan nog, met onze kleine huizen en relatief korte reisafstanden, lijkt het mij zeer stug dat we per persoon beduidend meer co2 produceren dan b.v. de Duitsers met hun dikke BMW’s grote huizen en gigantische zware industrie. Het staat zeker in geen verhouding tot de olielanden, waar benzine bijna gratis is kost en de overdekte skibanen de woestijn vullen. Maar goed de klimaat alarmisten zullen dit wel weer blind geloven.

 3. 7

  Er rammelt het een en ander aan deze studie.

  De gegevens in deze studie zijn tot zijn tot 2008. Daarna wordt het mede door de crisis interessant. Er volgde een daling van de CO2 emissies net als in diverse andere EU landen. De CBS statistieken laten de daling ook zien http://tinyurl.com/375tuur.

  Zo anders zijn we niet.

 4. 8

  Waar een klein landje groot in kan zijn. Mooi nieuws voor zowel linkse als rechtse partijen. Op grond hiervan kan men de belasting verder verhogen :o)