Nederland heeft zijn eigen Kilt

De eerste rol Nederlandse Kilt stofSinds dit weekend heeft Nederland zijn eigen Tartan Kilt.
De Nederlanders zijn zo massaal verslaafd geraakt aan de Scottish Whisky dat ze op Schotse whisky feesten graag met een eigen Kilt wilden lopen.

De Kilt is ontworpen door Dr. David Wishart en is gebasseerd op de kleuren van de Nederlandse vlag en, ja hoor, oranje.
Niet echt een verrassing. Maar goed, nu horen we er echt bij…

 1. 7

  Effe tussendoor: kilt is het kledingstuk (’t rokje dus, maar zeg dat nooit tegen Sean Connery), tartan is het patroon (de ruitjes dus). Wishart heeft dus de tartan ontworpen, de kilt bestond al wat langer en “tartan kilt” zeggen is zoiets als “blauwe spijkerbroek” – in de meeste gevallen overbodig.

 2. 11

  Jammer, jammer?

  Blij zou je moeten wezen, het is alom bekent dat het koelhouden van de zaadproductieorganen de zaadproductie bevorderd, en dit gegeven, gecombineerd met het gegeven dat nederland aan het vergrijzen is, zou eigenlijk moeten leiden tot een wettelijke verplichting tot het dragen van de kilt.

  Dit, samen met het (wetenschappelijk bewezen) feit dat na het nuttigen van de nodige whisky het vrouwelijk schoon er nog schoner uit gaat zien zou wel eens de redding van de nederlanden kunnen zijn.

  Het braafste jongentje van de klas, zonder uniform, schande!

 3. 25

  ik ben een in Nederland wonende Schotlandminnende Italiaan. Ik houd van whisky en Haggis. Ik kan jullie verzekeren dat het een genot is een kilt te dragen, op de traditionele manier.
  Wisten jullie trouwens dat er in Alkmaar het enige Schotse restaurant van Nederland is? Een aanrader voor wie van die cultuur houdt.