Neder-“Imam” schokt Nederland

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Abdul-Jabbar van de Ven, de tot moslim bekeerde kaaskop, heeft heel Nederland op de kast met zijn uitspraken over Wilders (“Hij mag best dood”) en Van Gogh (“Ik voelde blijdschap”).

Ik heb het gewraakte programma gezien, en ik zie niet zoveel om je druk over te maken.

Ja, hij is een moslimradicaal, en ja, zijn uitspraken zijn niet zo netjes. Maar nergens zie ik een oproep om Wilders te doden! Hij veroordeelt moord zelfs.

Ikzelf roep al jaren dat ik geen traan zal laten als de Paus zou overlijden, want ik ben van mening dat hij een niet onaanzienlijke bijdrage levert aan de ellende in Afrika. Bijval is mijn deel.

Echter als een moslimfundamentalist hetzelfde zegt is het opeens een probleem!
Zou hij daadwerkelijk oproepen tot het doden van bijvoorbeeld Wilders, ja, dan mag je hem wat mij betreft oppakken. Maar dat doet hij heel duidelijk niet, ook niet tussen de regeltjes door.

Hem aanspreken op zijn verantwoordelijkheid jegens zijn achterban mag altijd. Alleen hem verantwoordelijkheid laten dragen voor zijn volgelingen gaat te ver. Zij kunnen hun eigen keuzes maken.

Overigens ben ik het niet eens met zijn uitspraken, en na wat hij gisteren heeft gezegd zou ik het ook niet erg vinden als hij zou overlijden. Natuurlijke oorzaak, uiteraard.

Zie hier nog een artikel in de Telegraaf dat een mooi eenzijdig beeld geeft van de man.

Reacties (2)

#1 Think Tank

Ik ben het met je eens. Er zijn ook genoeg mensen om wie ik geen traan zou laten als die overleden.

Maar wat ik me nu wel afvraag: wat is precies de achterban van deze wel/niet imam? Men noemt hem internet imam, maar zelf ontkent ie dat.

Aan iemands achterban kun je werkelijk zien wat zijn mening nu eigenlijk is.

  • Volgende discussie
#2 Joost

Hij preekt/geeft lezingen in diverse moskeeën en heeft vooral een jonge aanhang. Deze aanhang is, net als hij, radicaal.

Verder is hij erg actief op het internet waar hij zijn opiniestukken plaatst.
Vooral op deze site.

  • Vorige discussie