Nationale rampendag

Vanochtend zat ik in de auto naar Edwin Evers te luisteren en daar hadden ze over Engeland dat net als Frankrijk en een aantal andere landen behoefte heeft aan een nationale feestdag. Frankrijk viert elk jaar de 14de juli en dit lijkt de Engelsen ook wel wat.

In Engeland buigt zich daar een hele commissie over die nu een voorstel doet voor de 15de juni, want ergens in 1215 tekende koning Jan zonder Land de Magna Carta.
Het lijkt behoorlijk ver gezocht en een heleboel Engelsen zullen zich dit niet eens kunnen herinneren.

Dat doen ze in Nederland dan een stuk handiger. Men neme een staatssecretaris, te weten Melanie Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat en dan heb je zo een Nationale Rampendag cq feestdag/vrije dag.

We moeten volgens haar ons veel beter voorbereiden op rampen zoals overstromingen etc.
Dat wil ik best, een weekje vrij om te oefenen en dan de grote dag waarop we ons allemaal in de overstroming gooien. Dat mag van mij dan best een nationale feestdag worden! Kunnen die Engelsen nog een boel van leren.

  1. 10

    @7+8: in het oude model paspoort kan je het nog opzoeken. Als je geen rijbewijs hebt moet je die nu bij je hebben. Misschien dat die weer wat anders aangeeft?

  2. 11

    @Spuyt 12:
    Historisch gezien wordt niet in 1477 het begin gelegd. Meestal is dat de bijeenkomst van de eerste SG, omdat daarmee een bestuurlijke eenheid werd gecreëerd.