1. 1

  Het is ook nooit goed.

  Laten omstanders de agenten eens hun werk doen worden ze apathisch genoemd. De agenten verbaal manen tot stoppen is blijkbaar niet genoeg. Misschien moeten ze de volgende keer de agenten fysiek tegenhouden zodat er een mooi linkje op sargasso gepost kan worden met als onderwerp ‘losgeslagen menigte hindert politie’.

 2. 2

  Nou nou nou… het is ook nooit goed wat je blogt…

  Dat apathisch stond er maar even en was alweer weg omdat de tekst zo beter uitlijnde
  (zo is het ook nog wel eens met bloggen).

  Hier een niet zo apathische menigte in Portugal:
  http://ignoredprayers.blogspot.com/2008/09/fuck-police-security-reason-4769404.html
  maar daar schieten de agenten dan ook niet gelijk terug…

  Overigens vind ik naaktlopen nu niet gelijk een misdrijf waarvoor je een levensgevaarlijke stroomstoot op je borstkas moet krijgen. Deze flinke gezonnebrilde donutproppers hadden de verwarde micro-penis man best kunnen overmeesteren. Het tasergun wordt hier gebruikt alsof ze op de Playstation zitten te spelen, argeloos.

 3. 3

  wat een mooi en tegelijk in- en indroevig filmpje.
  • Als de sixties al niet definitief dood waren, dan zijn ze het nu wel.
  • De parameter van over-de-borst-gekruiste armenmensen.
  • Niemand die je ziet roepen, enkel hoort – bewust buiten beeld
  • de latexhandschoentjes die aangaan, tijd voor de real shit.
  • het perfect getrimde gras
  • niemand rookt

  en dat is geen penis, het is een clitoris.
  Maar hij lijkt er best tevreden mee.

  Hopelijk is er nog beschaving genoeg om hem met een nachtje cel bij z’n positieven te brengen.
  Indien niet, hoort hij niet in een gevangenis, maar in therapie.

  It is a very very sad planet.

 4. 5

  Die portugezen weten wel hoe om te gaan met lompe politieagenten. :-)

  Afgezien daarvan, ik zie niet in waarom die gozer uberhaupt gearresteerd had moeten worden. Wat mij betreft protesteert-ie daarom terecht. De comments onder die video vind ik wel tragisch.

  ‘the sheer fact that the police were even rationalizing with him, giving him chance after chance, even after a cuff was on, is beyond how generous an officer of the law should even be. ‘

  Jeee! Ik denk dat snelheidsovertreders ook blij mogen zijn dat de politie zo genereus is om ze niet meteen met een arrestatieteam van de weg af te halen.

 5. 6

  Hoe bederf je als security-crew een festival, les 1… Is het nou zo moeilijk om iemand buiten de hekken te voeren zonder zo’n enorme kring mensen eromheen te creëren? Heb je daar nou echt een taser voor nodig? Sowieso, waarom loopt de security op Coachella met zo’n ding rond?

  Als dit straks het beeld in Nederland gaat worden zijn we als samenleving diep, diep gedaald.

 6. 8

  Als politie dien je verstandig met het geweldsmonopolie om te gaan. Ik ken plekken waar die obese leeghoofden niet levend het festivalterrein hadden verlaten.

  Toch nog iets positiefs aan die passieve omstanders.

 7. 9

  Gadverdamme, vingers ombuigen en aan z’n haar omlaag houden. Vervolgens “valt” die dikke in ene op zijn borstkas, daar draait hij door om en wap, de taser in z’n lijf. En niet eventjes, nee, minuten lang hoor je “trrrk trrrk”.

  Misselijkmakend en onverdiend.

 8. 11

  Ik snap er helemaal niks van. Is dit soms een zoekplaatje “Wie heeft de kleinste” of zo? Of een trailer van een nieuw soort idols “That’s the American Dream for ye”? Wat dan? Wacht!…’twas een geheim congres van “minder bedeelden” natuurlijk. En heeft de lokale sheriff 3 van z’n beste topagenten gestuurd om dat smerige zaakje op te rollen. Moet die stomme klotehippie de boel maar niet om zeep helpen door zo nodig z’n clownspakje uit te trekken en z’n te kleine cornuco te showen hoor. Goed dat die Fucking pig met z’n tasertje hem eventjes tot de orde roept…in z’n nek. En de congresleden afkeurend BOE roepen en het tafereel vastleggen voor evaluatie…

  Want dat heb je daar namelijk in de U S of A. Mannen én vrouwen vaak veels te dik en met te weinig of te veel op het genitale vlak zeg maar. En die daar dan samen over gaan praten, jawel. Dat je dus in het donker je hand in een willekeurig broekje steekt, terwijl er aan de buitenkant toch niéts te zien was…en dan meteen die schrikreactie zo van wat heb ik nou aan me fiets hangen weetuwel, een meisje met een piemel. Of vice versa een vent met een uit de kluiten gewassen kut. Bah, maar laat ik daar nu verder maar niet op in gaan want dan wordt het al gauw een heel vies praatje

  …en daar is het veels te lekker weer voor…

 9. 12

  Niet dat ik op de link ga klikken, maar toch grappig dat we ons in de waanlinks maar steeds druk blijven maken om het autoritaire wangedrag van de overheidsdiensten in/van de VS terwijl dat toch echt al lang niemand meer zou moeten verbazen. De mate van verontwaardiging lijkt nogal sterk samen te hangen met de cameradichtheid rondom zulke incidenten en niet zozeer met de hoeveelheid en ernst van dergelijk geweld.

  Verder wat Sytz zegt. Vergeet ook niet het viswinkel-incident, de politielogo-t-shirt-incidenten en bijvoorbeeld de arrestatie van de RavageDigitaal-webmaster. Het filmpje van Rutger waarin hij verhaal gaat halen bij de politie over het A-Team incident is ook een prachtvoorbeeld…

 10. 13

  LOL @ 11.
  Dit moet toch echt wel het foutste en wazigste filmpje ooit zijn. Dit wordt een arthouse klassieker. Ik ben het spoor goed bijster. Het heldhaftige en zeer daadkrachtige optreden van de politie, het disproportionele formaat van die piemel, het volkje ramptoeristen dat op de achtergrond alles terecht slikt… Ik snap er ook he-le-maal niets van.

 11. 14

  @10: Helemaal duidelijk is het bestaande onderzoek daar niet in, maar een interactie taser/drugs lijkt er wel te zijn in sterfte bij arrestatie. Van de andere kant lijkt het erop dat het beknellen/bewegingsvrijheid beperken een grotere invloed heeft op sterfte.

 12. 15

  Ik vind het overigens wel eng dat grote massa’s reacties bij het filmpje erop wijzen dat het gebruik van tasers en grof geweld als correct politiehandelen worden beschouwd als iemand niet nauwgezet de instructies van diezelfde politie volgt (even ervan uitgaande dat het hier politie betrof, links en rechts wordt gesuggereerd dat het beveiligingsmedewerkers waren).

  Ook frappant dat juist mogelijk drugsgebruik als extra justificatie beschouwd wordt (terwijl dan het risico op sterfte bij arrestatie en gebruik van geweld daarbij enorm toeneemt).

  Als je zo makkelijk gebruik (misbruik?) van het geweldsmonopolie accepteert, zit je toch in een wat vreemde samenleving. En dat #12 vind ik dus wel verontrustend en iets om me druk over te maken.

 13. 18

  Hoeveel shots krijgt hij eigenlijk?
  Wordt nog leuk als onze agenten ook zo’n ding krijgen, net als de “anti terrorisme” maatregel die je verplicht je ID bij je te hebben zal dat ding dan natuurlijk ook alleen maar proportioneel gebruikt gaan worden..

  oh wacht…..

  *zap*

 14. 20

  @18: hoeveel shot? Erg veel, sterker nog, het ding staat op een gegeven moment zo’n beetje continu aan. Behalve via de draadjes wordt het ding ook meerdere keren tegen z’n lichaam (hals, borst) geduwd. Je hoort erg veel “trrrk trrrk”. :-/