1. 1

  Tja, ik erger me daar vooral aan bij die linkse rakkers met oogkleppen op. Bij Verbal Jam kom je die nog weleens tegen. Dus laten we zeggen: fundamentalisten in het algemeen hebben een gebrek aan humor. En dat is logisch, want voor humor moet je kunnen relativeren. En fundamentalisten kunnen dat per definitie niet. Of ze nou stalinist, crypto-fascist, gristen, geitenneuker of pijpenkrullen-jood zijn. Oef, wat een scheldwoorden bij elkaar. Even relativeren hoor…

 2. 2

  Niet de humor, maar angst is de zwakke plek van de fundi’s. Heel veel kunnen we nog niet wetenschappelijk verklaren, zoals het heelal en waarom we met z’n allen hier op deze aardkloot rond lopen. En als je dan mekaar wat verhaaltjes vertelt uit bijbel/koran/tora is dat wel zo veilig en heb je de waarheid in pacht. Dan word je natuurlijk agressief tegen al de types die dat onderuit halen. Fundi’s zijn dus gewoon angsthazen.

 3. 3

  Beste Mensen,

  @Ro, mensen die oogkleppen ophebben hoeven iet perse linkse rakkers te zijn , alhoewel het ontkennen -van het gehele -multiculturele probleem immer in de schoenen geschoven wordt van linkse politci. Nuance is bij dit soort discussie vaak ver te zoeken.

  PS: Ik zou de Amerikanen ook niet meer vertrouwen indien ik fundamentalist was. Nog geen tien dagen na de inval van de Sovjet-Unie vonden de eerste wapenleveranties plaats aan de toen nog vrijheidsstrijders. In 2001 moesten ze het betalen met bombardementen omdat ze plots allemaal fundamentalisten waren.

 4. 5

  Ik begrijp nu waarom ik niet om Ro kan lachen. Het is omdat ik een fundamentalist ben en niet omdat hij een loser is.

  Als Ro een mening tegen komt waar hij het niet mee eens is dan zijn het linkse rakkers en dan ook nog met oogkleppen. Een gebrek aan argumenten noem ik dat.

 5. 13

  Fundamentalisten hebben vast wel humor, alleen die is waarschijnlijk van een andere orde. Ik vind dat Carlos fundamentalisten eigenlijk een beetje dehumaniseert. Alsof menselijke emoties hen vreemd zijn. Neem een voorbeeld aan de NCRV, zeg ik dan, en laat mensen in hun waarde…

 6. 15

  @Spuyt 12, ALO: Spuyt 12 heeft een goed punt, tussen diep in ons hart een extremist zijn en ons gedragen als al of niet ontwikkeld liberaal zit het begrip beschaving. Survival of the fittest met een suikerrandje vanwege de dichtheid van de populatie.

 7. 17

  ALO liberaal? haha! “iedereen” vindt zich tegenwoordig liberaal.. vroeger wilde iedereen nog graag een arbeider zijn..;-)

  times they are changin’

 8. 19

  @Sikbock: niet helemaal, je mist de “a” en dat maakt een groot verschil:

  Oh the loser will be later to win
  For the times, they are a changing

  En dat uit die zuinige mond van een zanger die zich tot de islam bekeerde en zijn goedkeuring uitsprak, tegelijk met zijn nieuwe broeder Cat Stevens, dat die humorloze godslasteraar Salmon Rusdie dood moest.

 9. 20

  @larie. Inderdaad de survival of the fittest met eer randje suikerbeschaving. Ik vind alleen de laatste jaren de beschaving ver te zoeken is. En vooral de neiging om alles waar men het niet mee eens, of wat men fout vindt of slecht, maar aan links toe te schrijven, vind ik ontstellend onbeschaafd. (Joop Niemoeller?, HP/de Tijd, definieerde in de TV-documentaire Waterland, links als alles voorbij Hans Dijkstal). Zo heb je altijd gelijk.

  Alles rechts van Dijkstal heeft er een ontstellende puinhoop van gemaakt, om te beginnen het kiezen van 26 nitwitten als 2e kamerlid, 4 neo-nazi’s in de gemeenteraad van Rotterdam. De grootste eikel is nog het R’damse gemeenteraadslid dat zich afvroeg waarom er verschil zat in de hoeveelheid giraal en chartaal geld in Nederland. En dat bestuurt 1 van de grootse havensteden in de wereld.

  Rechts hoeft zich niet te verantwoorden. Het mag allochtonen discrimineren en stigmatiseren en naar de Tokkies kijken op TV.

  Als ik dan al regelmatig VJ-lezer en reaguurder, volkomen off-topic overigens, weer wordt uitgemaakt voor iemand met oogkleppen, dan is mijn randje beschaving even te dun.

 10. 21

  @ALO: larie–Yea, met als kanttekening, een adelaar vangt geen muggen. Latijnse spreuk maar ben vergeten hoe je het schrijft, de strekking vind ik hier wel passen. Een uitspraak van iemand heeft het gewicht die je er zelf aan geeft.

 11. 26

  @dreadloki

  dat vermogen tot relativeren ben ik inderdaad de laatste jaren kwijt geraakt. Zoals uit mijn eerdere schrijfsels in deze draad is af te leiden, komt dit door dat een gedeelte van de nederlandse bevolking ook weinig relativerend met buitenlanders en met andersdenkenden omgaat.

 12. 27

  Ja ALO, de intellectuelen hebben het moeilijk tegenwoordig.. misschien moeten ze een stichting oprichten voor bescherming van buitenlanders en andersdenkenden of zo.. of misschien zelfs een eigen politieke partij! De IPN: de intelectuele partij Nederland!

 13. 31

  Het is in elk geval zonneklaar dat u een eerdere aanvaring met Ro hebt gehad, ALO.

  Dat woordje speelt u nog altijd parten, eh Sikbock?

  (Prima werk redactie, dat verloren gewaande archief. Destijds was het toch ….. anders.)

 14. 33

  @dreadloki,

  Voor zo ver ik weet heb ik nog nooit een aanvaring gehad met Ro. Hoewel, je weet het nooit, het zou niet de eerste keer zijn dat iemand hier met meerdere aliassen spelletjes speelt. Overigens is dat een stijlvorm die me wel kan bekoren.

  Ik werd alleen getroffen door de enorme genelarisatie die er uit sprak en het ontbreken van enige rechtvaardiging van de mening die er in verkondigd werd.