Moordende Moslims excommuniceren

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Na de moord op Van Gogh hebben moslim-organisaties laten weten dit af te keuren. Maar woorden zijn niet meer genoeg. Ook al weten we de motieven van de dader niet, ik vrees dat hij toch denkt dat hij dit in naam van zijn geloof heeft gedaan. We moeten godsdienst als voedingsbodem voor geweld wegnemen. Iedere weldenkende Christen, Moslim, of welke godsdienstige dan ook keurt toch af dat er in naam van God wordt gemoord?

Deze dader moet uit zijn geloofsgemeenschap gezet worden. Leidende geestelijken moeten verklaren dat je met moorden niet in de gunst van God komt. Geestelijken die anders verklaren moeten er ook uitgezet worden. Net zoals de Katholieke Kerk geestelijken er uit heeft gegooid die kindermishandeling op hun geweten hebben.

Reacties (1)

#1 Sponsbob

Hmmm… Maar wat is de grens? Iemand die zoiets doet excommuniceren? Of al bij verdenking overgaan. Verder betwijfel ik of het enig effet heeft. Deze mensen vinden toch al dat de gewone, gematigde, stromingen hebben afgedaan. Een excommunicatie vanuit die hoek heeft geen zin.