1. 4

  Weet je, ik zou er ook melig van worden. Die Wilders roept wat en jij moet daarom ’s ochtends vroeg naar een moskee in de fokking Bijlmer om naar een waarschijnlijk urenlange speech van een imam te luisteren. Terwijl je nog een trauma hebt van de kerk van vroeger. De neiging voor een dikke middelvinger richting Wilders voor het oog der natie wordt dan wel groot. Maar professioneel is het niet.

 2. 5

  De journaal redactie zit vuistdiep in het linkse deel der natie. Een mooie gelegnheid om Wilders even weg te zetten als idioot. Te triest voor woorden dat dit gemaakt wordt met belastinggeld. Direct uit de partijkas vissen van de PvdA was eerlijker geweest.

 3. 11

  Nu weet ik eindelijk hoe een linkse, Nederlandse versie van FOX News eruit zou zien…

  Wie is dan de Nederlanse Bill O’Reilly? Prem Radhakishun? Hij heeft er het postuur en de stem voor.

 4. 13

  Heel jammer dat de schnabbelnazi de heer groenhuysen opzij gerangeerd heeft, wat niet moet verbazen. Ik snap werkelijk niet hoe de eens zo trotse BBC’achtige berichtgeving in de afvoerput terechtgekomen is..triest want ik wil nieuws en vooralsnoch ben ik verplicht mijn tenen te laten krommen.

  Gister stonden ze niet krom dat was te erg, mijn mond viel open:(

 5. 16

  Meest infantiele Journaal-bijdrage ooit? Ik weet het niet. Volgens mij doet die Peer Ulijn al jaren niks anders als dit soort leuk bedoelde dingetjes maken. Waarschijnlijk heeft hij op de redactie wel eens een mop verteld, en heeft men toen besloten dat hij gevoel voor humor had en hem daarom aangewezen voor de lichte onderwerpjes.
  Het ergste is nog dat hij navolging lijkt te krijgen. Bijvoorbeel die Bert Maalderink van het sportjournaal: hetzelfde badinerende o-wat-ben-ik-leuk toontje.

 6. 17

  Laten we eerlijk zijn, deze reportage was wel een dieptepunt, maar kan absoluut niet tippen aan het gemiddelde Marga-van-Praag-item. Kunnen jullie je dat “borreltafelgesprek” over de oorlog tussen Israël en Libanon (Harry de Winter, Groenteman, Frits Barend) nog herinneren? Dat was écht bedroevende tv.

 7. 18

  Het journaal is bedroevende tv met af en toe een goed item.
  En het wordt steeds erger. Dat er dus personen zijn die die bedroevendheid tot uitvoer brengen is duidelijk. We hoeven ze hier niet allemaal te noemen.

  Ik vraag me ondertussen af waar de oorzaak ligt. Het is bijna onbestaanbaar dat die bedroevendheid een hoofdredactionele wens is. Maar je weet natuurlijk nooit. Het blijft NL. Zou de regering de hand hebben in dit soort items… (het wordt tijd om te knuffelen, journaal knuffel eens iemand etc… manipulatie journalistiek dus)

 8. 19

  Ze hebben er een Hart-van-Nederland-achtig itempje van willen maken. Bij dit item hoort dus zo’n denkbeeldige oogknip. De doelgroep “Surinaamse moslims” lijkt me verder niet zo gevaarlijk voor de wereldvrede.

 9. 21

  Vandaag was het beslist op een hoger plan, zou Freriks daar een rol in spelen? Ik mag die licht ironische psychomotoriek van hem wel.

  http://www.philipfreriks.nl

  ps: Zou iemand zo vriendelijk willen zijn mij uit te leggen hoe ik b.v. achter “hem” van hierboven de URL van zijn website kan verbergen in bbkode ofzoiets. Ik vind het zo lelijk staan, haateeteepeedubbellepunt bekslash enzo

  iemand? Ik zal u dankbaar zijn.

 10. 24

  @mescaline en larie
  Ja maar dan moet binnen die haken wel de http:// ervoor want anders denkt dat stomme systeem dat het binnen het sargassodomein ligt zoals ongeveer dit: dit (is fout) en dit (is goed). (Kijk even welke link erachter zit).

 11. 34

  @YP: Mijn pijnappelklier werkt naar behoren zodat mijn serotonine uptake geen chemisch correcties, prozac bijvoorbeeld, nodig heeft.

  Alhoewel, volle maan onlangs..ben je dan onrustig YP?

  Al vogelend zijpaadje:

  In de middeleeuwen viel het al op dat er personen waren die bij volle maan wat vreemd deden. Al gauw werden ze betempeld als “luna-ticks” en die moesten opgesloten worden als het volle maan was. Diep in de kerkers van de kastelen zaten/lagen ze en het werkte ze werden er rustig van. Het idee was dat dat kwam door de rustgevende kerkers.

  Nu is bekend dat de pijnappelkleir, net achter het voorhoofdbeen, een lichtgevoelig kliertje is. De plek is waar hindoes dat rode stikkertje, verf of wat dan ook plaatsen. “Het derde oog”. Of het een rudimentair gegeven is of al klaar liggend voor veel later..who knows.

  Bij bepaalde frequenties van licht die door de dunne voorhoofdbeen op het kliertje komt produceert de pijnappelklier serotonine. Dag en nachtritme, stabiliteit zijn gewaarborgd door die klier. gaat dat niet goed, jetlag of persoon die het allemaal te veel wordt dan is de produktie en opname verstoord. Prozak ligt dan snel voor en in de hand.

  Bij volle maan, blijkt, heeft precies die frequentie van zonlicht die naar de aarde gekaatst wordt een stimulerend effect…lunatics.

  enzo :)

 12. 35

  Nou,..pff,..want ik was inderdaad van de week wat onrustig ja,. nou je het zegt! En deed ook vreemd! Potdomme larie,…heb nu toch niks onder de leden hoop ik! Fijn dat je e.e.a. constateert en met je fijne onderhoudende bijdragen, en slijmen komt in mijn woordenboek niet voor en gelukkig maar want aan slijmballen heb ik persoonlijk een broertje dood dus wie is hier nou de kniesoor,.. je fijne onderhoudende bijdragen alhier brengen mij er weer bovenop! Blijkt!
  Duizendmaal Dank!

 13. 36

  Van de andere kant maakt Wilders ook van zichzelf een idioot in dat filmpje. Die imam is blijkbaar voor de 2e keer in nederland, dus concludeert Wilders dat de man jaarlijks haat komt zaaien. Tel daar bij op de uiterst militante doelgroep van die imam en je vraagt je af welke windmolen Wilders nu weer heeft gezien. Dat stukje met de imam zelf is denk ik bedoeld om ook tot de hersenstam van de gemiddelde achterbuurtbewoner door te dringen.

 14. 37

  “de hersenstam van de gemiddelde achterbuurtbewoner”
  QDJ

  In de Koran staan regels hoe te spreken tegen een Islamiet en hoe tegen een afvallige en hoe tegen een ongelovige. Wat je zag waren uitlatingen tegen een ongelovige vanuit het gezichtspunt verbaal aangevallen te worden door het systeem van de ongelovige. In mijn optiek volledige show en volledig gelogen.

  Zoekt U eens onder Al-taqiyya.

 15. 39

  @Bismarck
  Ik dacht dat we in Nederland na Fortuyn hadden afgesproken dat de staatsomroep niet meer gebruikt zou worden voor het demoniseren van (bijna) volksvertegenwoordigers?

 16. 40

  @37: Ik heb het risico genomen. Echte moslims, met name Sunni’s) doen er niet aan (of alleen om hun leven ermee te redden), omdat ze daarmee angst voor mensen tonen, terwijl ze alleen angst voor god mogen hebben. Komt me niet al te plausiebel over dat extremisten eraan zouden doen. Als deze imam een sji-iet is, zou het wel mogelijk zijn, die zijn een stukje pragmatischer (volgens Summi’s hypocrieter) als het op taqiyya aan komt.

 17. 41

  @39: Ik ken de afspraak niet, maar heir is geen sprake van demonisering. Het is Wilders die demoniseert in de kamer en het is de NOS die laat zien wie Wilders is. Die man is gewoon een Don Quichote en ik schaam me ervoor dat hij ook uit Limburg komt.

 18. 42

  Uit de NOS-Missie:

  De NOS hanteert hierbij de hoogste journalistieke eisen van zorgvuldigheid, betrouwbaarheid, ongebondenheid, pluriformiteit en onbevooroordeeldheid.

  Alle in dit item niet gehaald. Nergens trouwens iets over hersenstammen.

 19. 43

  Lijkt me logisch omdat de hersenstam soort van reptielen nivo is die zich tijdens de evolutie van slapjanus tot lopend wezen heeft ontwikkeld, je poept en piest ermee.

  Denken zit hoger in de kop, neo-cortex.

  De hersenstam schaamt zich niet, geen gedachten, misplaatst woord op #36 gezien vanuit verschillende invalshoeken.

  Wat Al-taqiyya aangaat vermoed ik dat U @Bismarck zich niet buiten uw boekje(s) begeeft.

 20. 44

  Laat ik het laatste iets helderder stellen. Als u de taal enigszins machtig bent maar dat in bepaalde situaties niet laat blijken en dan veelvuldig en lang in landen geweest bent waar de Islam heilig is, spreekt en denkt U anders over Al-taqiyya.

 21. 47

  @44: Als je elke keer van dit soort premissen stelt, komt er natuurlijk weinig van discussies Larie! Klinkt een beetje je mag niet meediscussieren over abortus, want er is bij jou nog nooit een kind geaborteerd.