Moet Nederland Melkert laten vallen?

Het weekblad Vrij Nederland publiceert deze week een interview met klokkenluider Tony Shkurtaj. Deze ex-medewerker van de VN-ontwikkelingsorganisatie UNDP kreeg geen contractverlenging toen hij zijn baas Ad Melkert vertelde hoe miljoenen euro’s aan hulpgelden naar het Noord-Koreaanse regime vloeiden zonder dat UNDP zicht had op de besteding van het geld. Shkurtaj zegt dat Melkert een stalinistisch bewind voert en stelt dat ‘Nederland moet Melkert laten vallen’. De eerste reaguurder op het bliksemsnelle NieuwNieuws pakt de haatdragende draad van het Fortuyn-forum gelijk weer op en pleit voor ophanging van Melkert. Die optie hebben wij maar even niet opgenomen in de poll:

[poll=76]

 1. 1

  Niemand moet iemand zomaar steunen. Zoiets zou gebaseerd zijn op trots, een irrationele emotie. Funest in de politiek en oorzaak van vele drama’s.

  Just the facts.

  Als Melkert presteert, maar slechts in de wraakval van Wolfowitz mee wordt gesleurd dan moet hij verdedigd worden. Daartoe moeten we ons niet verlagen. Als Melkert idd Stalinistisch bezig is, dan moet hij gaan.

  Of beter: stop met dit soort heilloze VN organisaties.

 2. 2

  hmm – Jimmy, men zou bij UNDP allicht de gelden wat beter en efficienter kunnen besteden, maar het heilloze zie ik er niet van (maar ik zit dan ook niet op Malta…)

 3. 4

  ‘Stalinistisch schrikbewind’, dat klinkt wel als typisch Melkert. Aan de andere kant: dat hadden ze bij de VN ook kunnen weten toen ze de man aannemen.

 4. 7

  Die Melkert is inmiddels volkomen gesjeesd en moet ergens op een onopvallende positie geparkeerd worden en daar zijn pensioen afwachten. De man heeft zo lang mogelijk Wolfowitz en diens vriendinnetje de hand boven het hoofd gehouden bij de Wereldbank, pas toen de scheppen geld kostende vriendjespolitiek daar boven water kwam probeerde hij het heilige boontje uit te hangen. Slap figuur, maak die man CvdK in Flevoland oid.

 5. 8

  Ik heb vier maanden binnen de VN rondgelopen, was ook bij de persconferentie waar die foto van is. Melkert wordt door de VN-journalisten over het algemeen gezien als een onbebtrouwbare man, en bij kritische vragen verkrampte hij.

  Matthew Lee, een blogger met VN-perspas, schrijft heel veel over UNDP. Kritisch en doortastend. Lees hier een NYT-artikel over hem: http://www.nytimes.com/2007/04/30/business/media/30blog.html?ei=5124&en=356263e2468437a7&ex=1335672000&adxnnl=1&partner=facebook&exprod=facebook&adxnnlx=1185375937-cXAyTf5FKReaWCg3nO8YMA

  En bekijk hier zijn zeer ontoegankelijke blogs:
  http://www.innercitypress.com
  http://www.innercitypres.org

 6. 9

  @Ernst-Jan

  “Melkert verkrampt.” Waar kennen we dit van? Het zou goed zijn voor het imago van Nederland en de VN als de VN niet wordt gezien als een dumpplaats van Nederlandse politici die hier gefaald hebben. Lubbers was een twijfelgeval maar Melkert kun je de VN echt niet aandoen.