Mobiele bellers moeten dood..

…in Noord Korea dan, daar executeren ze mobiele bellers. Volkomen verwerpelijk natuurlijk, maar o zo herkenbaar. Wie ergert zich niet aan de mobiele belster die in de stiltecoupé van de trein een volume opzet alsof de persoon in kwestie aan de andere kant van de trein zit, en dat een half uur lang. Of de automobilist die half op jouw rijbaan opschuift met zijn hoofd schuingeknakt en driftig gebarend. Dan heb je wel eens zo’n GS momentje van ‘ga een deaud ofzo’

Nee okee, misschien is een executie wat overdreven, maar voor mensen die in de trein alle ringtones op hun telefoon uitproberen is het wellicht alsnog een oplossing. De babbelbox brabbelt maar wat raak, u merkt het, maar wat is úw grootste mobiele telefonie ergernis?

 1. 1

  Ik vind dat altijd wel leuk, vooral van die marrokaanse dames die hun hele levensverhaal over de telefoon gooien. Inclusief de abortusperikelen gepaard met de beschrijvingen van hun vriendjes en de houding t.o.v. de ouders (Ze kunne me niks maken!)

 2. 4

  Ik zeg het al van in de tijd van de walkman, en ik herhaal het sinds het afschaffen van de rookcoupé’s : we moeten naar zones mèt en zonder stilte. ’t Is toch te gek dat ik met oordopjes moet reizen om me te kunnen afschermen van de pubers die hun oren naar de kl*ten helpen en de patsers die luid moeten bellen ?

  Verder stel ik vast dat ik m’n gsm eigenlijk vnl. op trilfunctie heb. Maar bij mij past die dan ook in de broekzak, da’s voor gerokte dames allicht lastiger. Kost ook meer batterij.

 3. 5

  @S’z..In de tijd dat ik me vaak ter trein mij verplaatste had ik een stoorzender in jampot gemaakt..heel simpel (kristalletje/ maar buitengewoon effectief. Wel strak blijven kijken.

  Voor de niet knutselaars maar lezen in het openbaar vervoer, slechts 53 euri en het is stil.

 4. 6

  Leuk… en de Simpson in mij zou erdoor verleid kunnen worden, ware het niet dat men zo misschien ook ’n belangrijk telefoontje zou kunnen verjammen. En ach, oordopjes kosten al helemaal nix, en ze ‘ostentatief’ insteken, met het nodige zuchtend dédain, het doet ’n puber misschien even nadenken. Al denk ik niet dat m’n boeken veel respect zullen oproepen, zolang ik niet aan “The Filth” begin ;-)

  Terzijde bedenk ik zo ’n zomerse Vrijdagse Vraag : welk boek zou ù toch maar liever gekaft lezen op de trein ? I.e. : stel dat u alleen nog in het openbaar kon lezen, welk boek zou u dan gêneren om in de hand te hebben, terwijl u het toch echt wel wilt gelezen hebben ? Of nog anders gesteld : staan de jonge jaren van Wilders al te boek ?

 5. 8

  Heel tolerant. But life’s too short, en dan steek ik oorstoppen in om het dwaas geraas niet te horen terwijl ik boeken over zen en de kunst van mp3 tolerantie lees ;-)

 6. 9

  Studenten die het kreng aan hebben staan tijdens de les, al zeker als ze niet eens de moeite nemen het ding op trilstand te zetten.

 7. 11

  Het feit dat ze op batterijen werken, dat ze niet worden uitgezet, dat mensen niet meer zonder kunnen en dat ze evolueren naar een zo dure personal computer dat de lol eraf gaat.

  En zo kan ik nog wel wat verzinnen.

  Mopper, mopper…

  Maar de aanleiding is natuurlijk schrikbarend.

 8. 13

  Ik irriteer me aan het feit dat iedereen zo door dat ding gaat schreeuwen (mezelf incluis).

  Daarnaast wordt het met die ingebouwde mp3-spelers steeds erger (en daar helpt geen stoorzender tegen).

  Van de week zat ik in een trein waar twee mobiele telefoons gewoon heel hard muziek zaten te spelen. Die koters vonden het de normaalste zaak van de wereld.

  Natuurlijk heb ik er niets van gezegd… Zo oud ben ik toch nog niet? Hoewel…

 9. 14

  Leuk. Ik heb er laatst wel wat van gezegd, twee turkse meiden die zaten te luisteren naar de meest gruwelijke R&B die je je maar kunt voorstellen. Dus als ouwe lul heb ik gevraagd of ze het ding uit wilden zetten, wat geen enkel probleem was. Je moet het alleen wel vragen ben ik achter.

  Spuytert: Als je al eens door mensen die voor je gevoel maar een paar jaar jonger zijn dan jij bent, bent aangesproken met meneer, dan ben je oud genoeg om er wat van te zeggen hoor. Gewoon doen opa :)

  Overigens heb ik een vriendin die ook zo voluit praat in de telefoon, en als je daarmee belt moet je de telefoon 15 cm van je oor houden.

 10. 15

  Ja, klopt. Soms kan ik de muziek wel waarderen. Maar die ene keer was het aan de ene kant trance, aan de andere kant R&B, waarbij het eerste waarschijnlijk een reactie was op het tweede.

  En grobbo, ik heb een baby-face. Maar inmiddels zeggen 14-16-jarigen inderdaad al meneer. Ben benieuwd wanneer de eerste twintiger voor de bijl gaat. Ben ook benieuwd of hij of zij dat overleeft.

 11. 19

  Ik zeg altijd, elke keer als ik meneer hoor, krijg ik er een grijze haar bij. De afgelopen twee jaar is mijn aantal grijze haren snel gegroeid…

 12. 20

  @#13+14 : de nieuwe trend is : dvd’s bekijken op de trein, met de PSP (playstation portable). Op de speakers, uiteraard. Pulpfilms, evidently.

  Soit, als je de trein of de bus neemt in zuiderse of Afrikaanse landen kan je sowieso niet anders dan deelnemen aan het sociale verkeer. Stilte is voor op de dure coaches ;-/

 13. 22

  storend je kan met iemand serieus gesprek hebben maar als zijn/haar mobieltje rinkelt is men gelijk afgeleid. Gebruik zelf zelden mijn mobiele telefoon alleen in noodgeval(nog nooit gebeurd dus) Heb blijkbaar niets te melden :)

 14. 23

  Er is ook iets aardigs te melden. Na een vrij lange tijd het mobiel in trilstand paraat te hebben op het lijf krijgt men phantoom-trillende telefoons.

  We hebben aardig wat breinen in ons (drie), reptiel (reflex en geconditioneerde reflex..de spier doet het zelf wel..aahh..pas op een bal komt recht op uw knar af..bukken!), het oude brein..de reticularis, zorgt dat als u slaapt de waarnemingen gefilterd worden..brandlucht o.a. ..wekken u tot leven…gevaar…aargh) en de immer uitdijende neo-cortex die baren steeds pijnlijker maakt ( de kop groet sneller dan de baarmoederkanteling kan opvangen).

  De spieren op de plek waar uw mobiel gaat trillen, onthouden dat en gaan soms spontaan ff trillen. Phantoom..van binnen en niet van buiten aangezet.

  Het viel op dat een groeiende groep mobielgebruikers ging klagen over trillende mobielen en geen bericht hadden…oh man mijn mobiel is stuk.. Bleek een probleempje in het reptielenbrein..

  Van die dingen.

 15. 24

  Laatst voor 2 kwartjes een Piet Vroon gekocht, Allemaal Psychisch. Die heeft dat soort dingen toch mooi in de algemene kennisbank gegooid. Niet genoeg te waarderen zeg ik, bewust naief in deze.