Miss Denters breekt door in Amerika

Esmee DentersOnze achttienjarige slaapkamerartieste timmert bijzonder goed aan de weg. Op YouTube bewonderde inmiddels al 26 miljoen mensen haar webcamfilmpjes. Meest recente hit is het duetje dat ze met Justin Timberlake zingt (zie hieronder). Toen ik een van haar filmpjes in maart aan mijn voormalige roommate -zanglerares van beroep- liet zien, reageerde ze enthousiast. Vanochtend trof ik dit mailtje in mijn inbox aan:

Wanted to let you know that the girl you showed me on YouTube from Holland is on a major Time-Warner commercial. They have her standing in front of a group of people, singing her head off, like a big star! When I first saw the ad, I thought, “Why did they put that average looking girl in such a star position on such a major spot?” Then, I realized it was her. And she sounds great. Her career really is taking off. Do you have that commercial over there?

Kortom, met Esmee’s carrière zit het wel goed. Maar hoe zit het met die van u? In de nrc.next van vandaag staat precies beschreven hoe ook u met de heer Timberlake de sterren van de hemel kunt zingen. En dat in vijf stappen! Als u dan eenmaal in Amerika zit, ken ik nog wel een zanglerares.

  1. 6

    Ehm, ok. Kan iemand me up to speed brengen? Wie is dit en waarvan moet ik haar kennen?

    P.S. Ik blijf het leuk vinden om te zien hoe gefocust ik ben in mijn voorkeuren. Alles wat daarbuiten valt mis ik negen van de tien keer compleet.

  2. 10

    Of… of is het een meisje dat er leuk uitziet en leuk kan zingen en dat via Youtube gelanceerd werd door haar platenmaatschappij? Die onder het mom van: Het Eerste Youtubezangeresje veel free publicity genereren?

    Wie zal het zeggen. Maar de jongens van Toppertje zijn ook een stel gymnasiasten met een marketingmanager achter zich…