1. 5

  @4: Die klinkt wel aardig als dezelfde die ik in #1 beschreef.

  Ik dacht dat je misschien ook een Egypte wist te liggen dat niet aan die kwalificaties voldeed.

 2. 6

  Egypte democratisch? Mensenrechten? Vrijheid? Omdat Amerika dat land steunt toevallig? Dat boek van Joris Luyendijk moet goddomme bij iedereen onder de kerstboom liggen dit jaar.

 3. 11

  @Bismarck, #10: HET grote verschil is dat Egypte haar fossiele brandstoffen nog wel in US dollars verhandelt. Saddam was net op de Euro overgestapt toen ze Irak binnenvielen en vlak nadat Iran aankondige de dollar ook uit te gaan faseren, barstte de retoriek uit de VS los. Iran verhandelt haar olie nu voornamelijk in Yen.

  Men heeft dus de keuze: of met de dollar mee omlaag donderen of platgebombardeerd worden en je oliebronnen kwijtraken aan buitenlandse bedrijven. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat vervelender is…

  Daarbij is het overigens interessant dat de Fed al jaren niet meer publiceert hoeveel geld ze bijdrukken. De amerikanen zijn dus letterlijk bezig met lullige papiertjes te printen en die te ruilen tegen olie. En als je niet meer mee wil doen aan dat spelletje dan schieten ze je dood waarna ze alsnog je olie afpakken, hun nucleaire afval door je hele land verspreiden en ineens die papiertjes niet meer accepteren omdat je rekeningen in de VS geblokkeerd zijn. Het is even briljant als het triest is.

 4. 14

  @13
  Zou Bush wachten tot de nominatie van Guliani? En kan hij in theorie nog iets doen nadat de volgende president is gekozen? Denk eigenlijk dat de aanval wel doorgaat, maar vraag me af hoe en wanneer.

  @10
  De VS hebben altijd een voorkeur voor een bepaald soort dictator gehad. Lastig om precies te bepalen welke. Ik denk niet dat we daarvoor genoeg informatie hebben, we weten niet wat er binnenskamers afgesproken is/wordt.