1. 1

  Toch zit ik me af te vragen: Wat dronken ze dan in 1985? Want aan melk en frisdrank dronken ze 20 (liter/jaar?) minder en je moet toch je vocht binnen krijgen?

 2. 4

  Water. Ooit van gehoord?

  Verder vond de sterkste stijging toevallig plaats in periode dat er bij ondergetekende plotseling automaten verschenen op de middelbare school.
  (t/m pakweg ’97)

 3. 5

  Is dat dan niet goed? Volgens de deskundigen produceren alle koeien meer broeikasgassen dan het verkeer en kost het nog eens 1000L water per liter melk. Reden voor Sargasso om deze trend toe te juichen lijkt mij.(Wel frisdrank zonder prik kopen natuurlijk.)

 4. 6

  Wat laat deze grafiek nou zien. Helemaal niets…

  De x-as rammelt (eerst 5 jaars periode, dan 1 jaars).

  Als je vervolgens in de data zelf kijkt, zie je dat de halfvolle melk in diezelfde periode 63% gestegen is. Frisdrank in die periode 59%.

  kortom, je hebt onwaarheden, leugens en statistieken

 5. 7

  @AntonB
  De C’tjes die de koeien als CO2 in de lucht stoppen zijn dezelfde C’tjes die het gras dat die koeien eten eruit haalt.

 6. 8

  @AntonB, #5 Wel frisdrank zonder prik kopen natuurlijk.

  Waarom? Iedereen zou zijn kelder juist vol moeten stouwen met in frisdrank opgeslagen CO2! :-)

  @FR, #7 De C’tjes die de koeien als CO2 in de lucht stoppen zijn dezelfde C’tjes die het gras dat die koeien eten eruit haalt.

  Aangevuld met de C’tjes die vrijkwamen bij de productie van de kunstmest waarop het wintervoer is verbouwd en de C’tjes die vrijkwamen bij de productie van dat wintervoer.

 7. 10

  Wat 3 en 5 zeggen.

  Artsen zeggen nu dat melk drinken niet echt goed voor je is. Kinderen met astma wordt al aangeraden om grotendeels met zuivel drinken te stoppen, omdat het slijm in de longen opwekt. Daarbij versterkt het je botten niet; mensen die veel melk drinken hebben meer kans op osteoporose dan mensen die dat niet doen. Als je na borstvoeding stopt met zuivel consumeren, raak je er allergisch voor. Dat heeft Moeder Natuur niet voor niets zo geregeld, denk ik dan.

 8. 11

  Ooit wel eens bij stil gestaan dat melk in de natuur alleen door zuigelingen wordt gedronken en niet door volwassenen. Melk heeft tot doel heeft om de groei te stimuleren. Zou het ook de groei van kwaadaardige cellen kunnen stimuleren?

 9. 12

  Over de kankerverwekkendheid en calciumleverendheid van melk doe ik liever geen uitspraken. In elk geval bevat in een liter halfvolle melk meer calorieën dan een liter cola…

 10. 13

  De huisarts vertelde mij eens dat borstkankerincidentie en melkconsumptie positief gecorreleerd zijn. Wat niet wil zeggen dat, maar toch. Aldus deze arts.

 11. 14

  Ooit er bij stilgestaan dat in de natuur dieren geen tofu lusten?

  Ik zal het de Afrikaan doorgeven buurman dat hij beter de melk kan laten staan en kan proberen te overleven op water met 3 graankorrels.
  Tevens dient er een recall te komen van alle UN zakken met melkpoeder met schadevergoeding.
  Voedingswaarde is niet van belang tenslotte als het gaat om je gezondheid op de langere duur.

 12. 15

  @BartB: Ik heb die fixatie op calorieen altijd apart gevonden. In witte kool zitten ook calorieen (11kcal per 100gr). Probleem is dat je lichaam meer calorieen schijnt nodig te hebben om de witte kool in bruikbare dingen om te zetten dan dat je er ooit uithaalt.
  De vorm waarin de cal in een product zitten (bv gerafineerde suiker) maakt dus nogal uit.
  Zie ook het recente onderzoek naar maisstroop:

  http://www.princeton.edu/main/news/archive/S26/91/22K07/

 13. 16

  Hoewel natuurlijk hoogstens een fractie van de cijfers: in de periode dat de melkconsumptie afnam, nam het aandeel mensen van afrikaanse en aziatische origine in de populatie toe. Die zijn in veel grotere mate allergisch voor melk op latere leeftijd dan blanken, die sowieso meer weg hebben van zuigelingen:P

 14. 20

  @17 CH4 , Methaan heeft een levensduur van slechts rond de 10 jaar in de atmosfeer..
  “De levensduur van methaan in de atmosfeer is om en nabij de tien jaar, wat wel beduidend minder is dan de meeste schadelijke gassen.”http://nl.wikipedia.org/wiki/Methaan

 15. 23

  Er is niets mis met calorieën. Er is meer mis met de berg suiker in die cola. Of nerger, fructose (ik weet overigens niet of dat in NL in de cola zit).

  Het gaat om de vorm, niet om de calorieën.

 16. 25

  @Steeph Dat verhaal over negatieve calorieën was een hoax / nepdieet. (Ooit doorgeprikt door voedingscentrum oid op tv.)

  @23 Ja , corn syrup ( maissiroop ( melasse ) net iets ongezonder, maar wel veel goedkoper dan andere suikers en dat stoppen ze dus in cola ook in NL onder de noemer fructose.
  De gevolgen;
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8056028.stm

  King corn, http://www.youtube.com/watch?v=UiCRwMMh9k8 +cnn http://www.youtube.com/watch?v=b4JfDrbytoM

 17. 26

  @Jay, de grap is dus dat die allergie ontstaat omdat normale meld onnatuurlijk is aangepast: http://www.earthincommon.com/allergies_02-article.html
  Moedermelk is wat anders dan normale melk.
  Melk an sich is dus gezond.

  Ondanks dat wij de melk wat ongezonder maken, is het op veel vlakken (zie ook hemaworstje), weer te gezond om te laten staan.
  Vet bijvoorbeeld, bleek dat de calcium van melk zorgt voor meer vetafscheiding naar ontlasting: je verliest dus deel ook vet ondanks dat melk vetten bevat. En dan sla ik voor het gemak even het soort vetten discussie over.