Minder snelheidsovertredingen in de nacht

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

DATA - Het aantal mensen dat in de nachtelijke uren wordt geflitst neemt de laatste jaren af, nog sterker dan overdag en ’s avonds. In 2007 werden er in totaal nog 9 miljoen mensen geflitst waarvan bijna 500.000 in de nacht. In 2011 stond de teller in totaal op 7 miljoen, waarvan 275.000 in de nacht.

In 2007 werd nog 5 procent van de boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen tussen 00.00 en 06.00. In 2011 was dit 3,8 procent, blijkt uit een analyse van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau door ANP en Sargasso.nl. De afgelopen jaren is een constante daling zichtbaar.

,,Het nalevingsgedrag is de laatste jaren verbeterd”, zegt Ernst Koelman van het Openbaar Ministerie. ,,Automobilisten weten dat flitspalen en camera’s die trajectcontroles doen ook ’s nachts aan staan en houden hier rekening mee. We hebben het percentage mensen dat via deze controles een boete krijgt de afgelopen jaren zien dalen. Vermoedelijk komt een deel van de verschuiving ook voort uit het feit dat mobiele radarcontroles vaker overdag dan ’s nachts plaatsvinden, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.”

0

Reacties (1)

#1 roland

die laatste zin ontkracht het (reken)verhaal