1. 1

  Schoonheid is zinloos. He! Visie en durf… geweldig, nu die zweeftrein naar Groningen zonder 20 tussenstops aub, embryo selectie, en Mein Kampf bij de Hema.

 2. 4

  Door de dwaas hoge olieprijs raken die sjeiks helemaal verdwaasd van hun inspanningsloos plotsklaps verdubbelde inkomsten.
  Het schijnt dat ze in Abu Bhabi hun buitenlandse werknemers uit India etc. toch nog steeds (3-e wereld)marktconforme hongerloontjes geven.
  Die terminal op het kruispunt van de landingsbanen lijkt mij erg spannend, maar langdurig taxiën zoals op Schiphol is daarmee wel voorbij.

 3. 5

  Ja maar, ik snap het niet… dat Palmeiland is toch door Nederlanders gemaakt? Dus waarom prijs één of andere sjeik uit Dubai dit molenland aan?

 4. 7

  @JSK: omdat het Nederlandse bedrijf dat dat eiland maakte, het niet verzon, Nederlanders zijn de handenarbeiders van de sjeiks. Zodra er ook maar 1 nederlander ergens in de wereld de WC poetst op een project claimen de Nederlandse media meteen dat het project een Nederlands project is.

 5. 8

  Maar er gonst toch ook dat idee van een eiland in de vorm van een tulp…en nu een molen? Waarom niet meteen voor goud gaan?, in de vorm van Guus Hiddink op klompjes en een Zeeuws meisje erbij…

  En begrijp best dat e.e.a. gefinancierd zal moeten worden, maar dan geen hotels, golfbanen en Formule I- parcours neerpletteren…en dan dat alles onder auspiciën van met woekerpolissen smijtende Harry Mensen en/ of vastgoedsnuiters zeker?…met gegarandeerde winstpercentages van 8,9 % (met een bijrolletje voor Wiegel als promotor) waarvan je je altijd afvraagt: waarom heb je mij dan nodig. Stop daar nu eens mee.

  En als een kabinet of politieke partij zich hier sterk voor maakt wordt deze massaal weggehoond als zijnde Fortuynisiaans megalomaan. Lijkt onbegonnen werk. Sowieso steeds moeilijker dergelijke mega- projecten (hier) van de grond te krijgen vanwege allerlei procedures en constant gelazer met uitbesteden.

  Maar het basis idee landwinning is helemaal niet verkeerd, op termijn onvermijdelijk. Druk op infrastructuur wordt alleen maar groter. We motten toch Lebensraum hè, b.v.: nog een metertje of 500 en Rotterdam (via Nieuwerkerk a/d IJssel) zit vast aan rustiek gelegen Zevenhuizen. Als je dan iets besluit doe het dan wel zo dat de natuurlijke lijnen van de kust gevolgd worden. En dat het eiland(en) een duidelijke toegevoegde waarde genereert en druk verlicht. Een betere afstemming van industrie, landbouw, natuur en woningbouw en als het kan netto- energiewinst oplevert d.m.v. wind/ zon/ getijde/ algen o.i.d…

 6. 9

  Een moslim in de Emiraten bedenkt kunstmatige eilanden voor de kust en wat zie je vervolgens gebeuren in Nederland?

  We gaan die moslims navolgen en willen ook wat zij hebben! De invloed van die mensen op onze cultuur wordt steeds maar groter.

  Geert & Rita: DOE ER WAT AAN!