Australische mijnbouw barones doet greep naar mediamacht, Lord Monckton adviseerde

Foto: copyright ok. Gecheckt 09-11-2022
,

Climaclown Lord Monckton is zo knettergek dat zelfs sommige klimaatontkenners hem al niet meer serieus nemen. Toch heeft deze morosofische complotdenker nog wel invloed op een van de rijkste vrouwen op aarde: Gina Rinehardt uit Australië. Mijnbouw barones Rinehardt bezit volgens Forbes 18 miljard dollar. Afgelopen week besteedde ze 1% van haar kapitaal om zich in te kopen bij Fairfax Media (Sydney Morning Herald, The Age, Australian Financial Review, verschillende radiostations en regionale kranten). Hiermee volgt ze het advies dat Monckton onlangs aan de Australische mijnbouwsector gaf: zorg dat de superrijken investeren in een Australische versie van Fox News, alleen zo bereik je impact op de samenleving.

Gina Rinehardt stelde ooit nucleaire explosies in de mijnbouw voor, krijgt kritiek op arbeidsomstandigheden, is een fel tegenstander van belasting op grondstoffen en CO2 en financierde bijeenkomsten van klimaatontkenners als Lord Monckton. Een eigen televisiezender die deze zakelijke belangen fair & balanced over het voetlicht brengt kan Rinehardt -waarvan men zegt dat ze ook politieke ambities heeft- wel gebruiken. Het fragment waarin Monckton een groep mijnbouw leidinggevenden uitlegt hoe je met ‘je eigen Fox News’ de belangen van de vrije markt kan veiligstellen is na de inkoop van Rinehardt in Fairfax weer actueel. Alleen helaas voor Monckton vond het door hem bewierookte Fox News hem zelfs te extreem…

Reacties (20)

#1 Steeph

“Climaclown” +1

 • Volgende discussie
#1.1 Siquo - Reactie op #1

“Siquo likes this”

Hmm, die gaat op de dev stapel. Ik wil likeknopjes op comments.

#2 Harry

Zou het komen omdat de Australische media geen tegengeluid laat horen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 HansR

Kan een climaclown zijn en ook nog knettergek maar hij heeft blijkbaar wel (veel) invloed op de superrijken (en dus superinvloedrijken). Is dat ook uit te leggen? Te verklaren, te bestrijden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3.1 Bismarck - Reactie op #3

Het feit dat hij van erfadel is spreekt in Australië nogal wat (conservatieve) mensen aan. Verder is er voor de mijnindustrie gewoon een stuk eigen belang bij. Het is nu eenmaal een sector die bijzonder veel beslag legt op hulpbronnen (energie, water, land).

#4 vandyke

En de Australische media is al fors rechts. De kranten in ieder geval wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 J.Morika

“Klimaatontkenners”? Dat gaat wel heel ver… :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Henrik

zeg Carlos, voel je je weer een beetje beter, nu je een stel idioten hebt gekleineerd ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6.1 Anton - Reactie op #6

Je kunt beter vragen of hij denkt dat zijn getier enige invloed heeft op het groeiende legioen der klimaatrealisten.

 • Volgende reactie op #6
#6.2 Steeph - Reactie op #6.1

Valt me op hoe vaak het woord “realist” gebruikt wordt door mensen die vinden dat hun “mening” onvoldoende aandacht krijgt.

#6.3 Henrik - Reactie op #6.2

wat een zure, kleingeestige opmerking.
ik wou dat ik een grapje kon maken, maar de puf is er helemaal uit.

#6.4 majava - Reactie op #6

@Henrik: ik denk dat Carlos er nog wel wat idioten bij kan hebben om te kleineren, dus is ongetwijfeld in z’n nopjes met jouw bijdrage.

 • Vorige reactie op #6
#6.5 Henrik - Reactie op #6.4

Carlos is altijd in zijn nopjes, aan mijn nopjes mag hij niet komen.

#7 HPax

Een opstel over een advies van Lord Monckton aan de Australische mijnbouwsector, opent zo:

‘Climaclown Lord Monckton is zo knettergek dat zelfs sommige klimaatontkenners hem al niet meer serieus nemen.’

Dan is de toon gezet en weet de lezer wat hem te wachten staat: een scheldpartij.

Maar Monckton is niet gek is, wat ik geloof in 2010 op ‘Sargasso’ of ‘Geen Commentaar’ (wat maakt het nog uit) aantoonde.*

Wat mij verbaast is dat die ‘warmthers’ tegen de onkennende stroom van informatie in met hun Geloof blijven doorgaan. Maar dat heb je met die ‘truthers’ ook.

Toelichting. Tegen over het ‘idee fixe’ van de gevaarlijke opwarming van de aarde door menselijk toedoen, sta ik neutralistisch. Ik veroorloof mij deze houding omdat waar of niet het toch slechts een feitelijke – annex ideologisch afgeleide van een groter, wezenlijker katastrofe is.

*Ik schreef in 2010:
Per TV heb ik Lord Monckton zien (en horen) debatteren met een charmante klimaat-demonstrante in Kopenhagen. De Lord – goed gekleed, wiskundige – leek uitmuntend geïnformeerd; zijn ‘counterpart’ niet. Maar hij bleef bij al haar onnozelheid of stupiditeit hoffelijk, tot het einde toe. Het gedrag van een echte Viscount dat onze tijd niet meer verdraagt, en van rapaille de wrevel wekt. Door in deze ‘posting’ M. te bespotten, voegt de Postman zich bij die demonstrante.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7.1 Schuur - Reactie op #7

Ach ja, Lord Monckton, de hoffelijkheid zelve. En zo welbespraakt ook. Je zult hem nimmer betrappen op grofheden.

 • Volgende reactie op #7
#7.2 Hal Incandenza - Reactie op #7

Hij is geen wiskundige…

 • Vorige reactie op #7
#8 Karl Kraut

Het lijkt me sterk, dat iemand adviezen van Lord Monkton nodig zou hebben, om er achter te komen, hoe hij de media kan beïnvloeden: je koopt er, en dat was het dan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 HPax

@ 013

Monckton – weet ik – kan uitvallen op een manier die jij grof zou vinden, maar wat kan hij anders wil hij zijn ‘STOP DE LEUGEN alias rot op’ boodschap overbrengen?

‘Warmthers’ – zoals jij? – zijn doof vóór of staan afwijzend tegenover beleefd geformuleerde frasen en argumenten. Ze herkennen ze niet, ze haten ze. Platheid snappen ze. Dat is hun moedertaal. Dat hun denken daarmee conform is, ontgaat ze uiteraard. De stommelingen!

‘Warmthers’ maken een politiek-revolutionaire indruk. Revoluties heb je van verschillende kwaliteit. Gezien hun exhaustief gescheld en het onderdrukken van info die hun ZAAK tegenspreekt, lijkt mij die van de ‘warmthers’ van laag allooi. Want dan lijken ze op wat Sieburg over de Franse revolutionairen schrijft:

‘Wilde je toen als ‘concitoyen’ zeker van je leven zijn, moest je je in het openbare leven onbeschoft gedragen. Dan voorkwam je dat je voor aristocraat werd aangezien en vandaar onder de guillotine. ‘Nog beter is het’, schrijft Sieburg, ‘in te stemmen met een laffe daad en op een geloofwaardige manier mee te doen aan de bespotting van een ongelukkige slachtoffer. Zo spoorden en brachten de sansculotten je niet op.’

Spotten met wat ze noemen klimaatontkenners is – zie de Posting – zeker een kenmerk van ‘warmthers’. Het guillotineren van aristocraten onveranderd hun doel. Au fond hun ware doel!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9.1 Harm - Reactie op #9

Wacht maar tot ik de deur klop
om al je verwachtingen in werkelijkheid om te zetten!

Here is Johnny!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=9CMmwVRAtaI

 • Volgende reactie op #9
#9.2 Dehnus - Reactie op #9

VInd jij dat normaal? Warmthers? Truthers? Waarom moet jij wetenschappers gaan vergelijken met idioten die ontkennen dat er een vliegtuig in het Pentagon is gevlogen.

Je mag wel lappen tekst typen, maar het is nog steeds behoorlijk beledigend voor mensen. Maar goed tegenwoordig mag alles, en de zogenaamde Adel en Rechtse hoge stand scheld raast en tiert maar door.

 • Vorige reactie op #9