Meten met twee maten, aflevering 39128

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het lijkt net weer een gewone dag met weer een gewoon staatshoofd dat voorbij komt. De minister van Buitenlandse Zaken van de VS, Condoleezza Rice, ontvangt President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo van Equatoriaal Guinee.
Beetje jammer dat deze meneer een dictator is. Hij staat zelfs in een dictator top 10. Vrijheid en democratie is een schaars goed in zijn land.
Maar ja, ze produceren nu ruim 400.000 vaten olie per dag. En er zitten er nog 560 miljoen in de grond. Dan ga je als olieverslaafd land natuurlijk niet moeilijk doen. Vooral niet zolang ze lekker buiten de OPEC blijven.

Reacties (21)

#1 Carlos

Ik wilde het net zeggen, olie…

 • Volgende discussie
#2 Larie

Zeg heren Carlos en Steeph: U loopt naar uw werk en de pc’s draaien op dynamo’s aangedreven door?..(vult u zelf maar in) :)

Die dame Rice is nog niet op haar top denk ik dan, ze maakt geen faux pas tot nu toe wat niet wel zeggen dat haar wereldbeeld de mijne is btw.. Verder eens met het bericht behalve de distantie die uitstraalt van het woord “olieverslaafd land”..welk land niet, alle producenten en consumenten lijkt me.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Jip

$ 700 mln. Dollar op rekeningen in de VS !. 500.000 Guinese Equatoriaantjes besteden $ 1 per dag. Volledig naar eigen inzicht overigens aan een onduidelijk maïspapje…..of een ander zakje groenvoer op de zwarte markt,…door Rode Kruis of VS gratis-en-voor-niks met liefde uit helikopters gesmeten.
Gelukkig heeft Theodoro Obiang thans wat jeuk aan z’n plasser. Zijn zoontje staat echter al te trappelen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Teodor%C3%ADn_Nguema_Obiang

Koop dus allemaal voldoende postkutcodekankerloten! Met kans op de ”superkanjer”!! Niet kwaad worden dan hoor,.. als achteraf blijkt dat het uitgemergelde knaapje te lui is om het papje op te vreten! Omdat een helft ernaast loopt en de andere wordt opgevroten door trossen vliegen in z’n mondhoeken.
Maar hoe-dan-ook,..die schande zullen wij eens drastisch uitwissen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 nove

Nee, die broeder van hem, die zoete dictator van de VN, die is lekker bezig. Weet je wat er onder zijn bezielende, inspirerende leiding met deweld is gebeurd sinds zijn aantreden. Bedoel, die twee puriteinse smoelen zij nerg, maar als ik dat opgesmukte smoelr van Kofi Anan weer eens een crisis hoor bezweren, krijg ik jeuk onder mijn oksels en vraag me af hoe moeilijk het moet zijn om ergens zijn bankrekeningen en een wapenkamer te kraken. Over gladjakkers gesproken. Heel Afghanistan plat, Boeddha’s (werelderfgoed) als een verjaardagskaarsje uitgeblazen, India, Pakisitan viriele atoomstaten, heet zijn moederland afrika ligt in duigen, kapotgesubsidieerd en overvoerd met het verkeerde soort voedsel, het zou mij niet verbazen als het VN hulp en goederen verkeer een dubbelfunctie kent. Met de linkerhand kankerverwekkend, vitamearm, genetisch gemanipuleerd overschot uitdelen, met de rechterhand de kalashnikovs en raketwerpers tegen goed geld afleveren aan zijn vrienden uit het moederland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Matt

@nove:

“Met de linkerhand kankerverwekkend, vitamearm, genetisch gemanipuleerd overschot uitdelen, met de rechterhand de kalashnikovs en raketwerpers tegen goed geld afleveren aan zijn vrienden uit het moederland.”

Kijk de documentaire Darwins Nightmare maar eens …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 nove

Bio Warfare..ik denk niet dat ik dit hoef te weten. Doet me teveel denken aan het onopgeloste mysterie van het aids -virus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Jip

Aids is waarschijnlijk eind jaren 50 ontstaan a.g.v. de race tussen wetenschappers en de daaraan gekoppelde farmaceutische industrie om een gangbaar polio- vaccin te vinden met Belgisch Kongo als testgebied. Hooper en Koprowski,..vermalen van chimpansee i.p.v. makakenniertjes,…

http://www.uow.edu.au/arts/sts/bmartin/dissent/documents/AIDS/

Maar de paasmaaltijd,…knapperige Franse frietjes, frisse veldsla en een malse paardenbiefstuk smaakte er niet minder om.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Larie

Nee Jip U raaskalt zonder enige kennis. De primatenpopulatie (drager van SIV, simian) werd daarmate onder druk gezet, zeg maar uitgedund dat de micro-organismen waarvan zij een host zijn a.h.w. voelen dat de genenpoel van die organismen die niet zonder drager kunnen leven een gevaarlijke grens naderde. Op dat moment gaan de mutaties los en spring je om te overleven naar een dichtsbijzijnde soort de Homo-sapiens-sapiens. Bij sexueel gedoe tussen soorten, wat gebeurt, wordt het transport mogelijk gemaakt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Ouwe

Dat de VN een aaneenschakeling van criseses is ziet ieder weldenkend mens in. Maar de VS – zogenaamd een geciviliceerde natie – laat inderdaad weer haar twee gezichten/meetlatten zien. De ene dictator (Hussein) wordt afgezet (mede door het meespelen van een vete binnen de familie Bush, mede door Husseins houding jegens de VS), maar deze laat men lekker warm in zijn zadel zitten (zolang de schoenen van de VS maar gekust worden). De burgemeester van New Orleans had gelijk; de Bush administratie geeft niets om getinte mensen, en dan al helemaal niet in een land ver van het hunne waar de kindertjes sterven aan scheurbuik. Het enige waar ze om geven is dat hun billetjes lekker zitten op een pak geld van de door olie gespekte bourgeoisie.

Bravo ‘civilized’ world!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Jip

Waar haal jij je wijsheid dan vandaan? Ik herinner mij een uitzending van VPRO’s Import waar e.e.a. werd beweerd. Polio- vaccins op basis van met SIV besmette vermaalde chimpansee nieren. In té hoge doses toegediend aan kinderen met laag ontwikkeld immuunsysteem.
E.e.a. ontstaan door smullen van een apenbout?,…weet ik niet,…mits goed gegaard? Tja,…en je zal een chimpansee toch eerst handtam moeten krijgen,..als je een keertje flink de lakens wil laten bollen Larie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Larie

Wat is wijsheid, ik weet wel wat maar of het wat betekend?, op 53 publicaties over AIDA/HIV staat mijn naam.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Larie

Iets te kort door de bocht, daar zit ook wat tussen van andere infectieziektes (HepaB) b.v. Een mens overdrijft wel eens met de losse vingers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Larie

@Ouwe: De VS heeft in 2005 tot nu toe 438 miljoen dollar gestort in de pot van de vn (is 25% totale budget van VN maar gaat wellicht terug tot 22%)en wat dacht U van de werken van Bill gates, ook een Amerikaan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Jip

Hoe dan ook,..’t kwam door contact mens>aap.

En dat met 0 publicaties op m’n naam!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 nove

Ik heb weleens een zeer realistische maar speculatieve docu gezien die de betrokkenheid of causale verbanden tussen de Zuid-Afrikaanse ‘witte cia’ , de ‘westerse wetenschap en techonologie’ en prive laboranten ( of dubieuze half privaat /half overheden financiering) probeerden aan te tonen bij de ontwikeling en moedwillige verspreiding van deze moderne pest variant onder de afrikane. Nogmaals, specuatief maar als ook Nobelprijswinnares en Keniaanse eco milieubestrijdster ervan overtuigd is dat aids als een biologisch oorlogswapen is ontwikkeld om Afrika, de bevolking, hun culturen, ‘van de wereld te vegen’ (om maar eens in diplomatieke stijl te blijven).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Larie

@nove: deze bal gooit U niet over mijn muurtje. U doet toch niet in fabeltjes? :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 David

Brinkhorst nog gezien in Libië vorige week? Had te maken met gas, weer eens wat anders dan olie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 nove

Larie: nee, maar toeval is evenzogoed a- wetenschappelijk. Ik zei toch al met nadruk zelfs (2x) dat de docu veel speculatieve en m.i. vooral ‘sensationele’ op het effectbejag (de scoop) info bevatte. Het is inmiddels al zo lang geleden dat ik namen, omroep, de betreffende hoofdrolspelers e.d. ook niet zo goed paraat heb, hoor. Het kwam gewoon in me op en dacht dat het wel on topic was, of erbij paste.
Punt is, dat bio-warfare een sneaky en onterecht onderbelichte politieke status geniet. De aandacht wordt volledig opgeeist door het ‘nucleaire gevaar’ maar dat is dus de bliksemafleider. Hoewel het zoveelste oorlogscenario al in het klad of met potlood geschreven wordt, vermoed ik dat desoep nie zo heet gegeten zal worden. Ik heb een vermoeden dat een atoomaanval door de usa op ‘anywhere- anyplace- anyhow echt desatreus, echt vernietigend voor de usa zou zijn. Maar ja, die Bush Jr. is net een klein verwend kind, ik vertrouw niet zo op zijn moreel beoordelingsvermogen, het is toch een simpele volksjongen die daar rondloopt met het machtigste speelgoed ter wereld onder zijn arm en aangezien zijn termijn afloopt en het schooltje gaat sluiten en dus zijn speelkwartier voorbij dreigt te gaan, zou hij nog weleens op het allerlaatste moment een punt ,een statement , een ‘legacy’ als president der ‘vrije wereld’ willen zetten. Om de juf te pesten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 JSK

Mwah, zeiken over een “dubbele moraal” van de Amerikanen is een beetje onzin. Zit Novib niet in Cuba? Was onze koningin niet laatst (2002 volgens mij) in China? Daarnaast is het hele stukje weinig inhoudelijk: natuurlijk bestaat er iets als realpolitik, duh!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Oersoep

Over een jaar of 3 heeft dat landje helemaal geen olie meer. En als de hofhouding niet meer kan profiteren van die grote en enige inkomstenbron, krijgen we een stammen/burger/generaaltjesoorlog, en installeert de VN wel weer 50 a 100 blauwhelmen, die toezien hoe de ene bevolkingsgroep door de andere rebellengreop wordt afgeslacht op basis van geloof, waarna er in Nederland een bureaucratische oorlog uitbarst, waarbij de fotorolletjes bij de vleet verdwijnen en op internet rondgaan.

Wedje leggen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Larie

Olieprospects zijn altijd wat vaagjes en dienen vaak andere doelen dat een rieele weergave van bewezen reserves. Het getal 560 miljoen komt van één field (zogenaamd “block”). Er staan aardig wat blocks in de reservebank om geexploreerd te worden.

Downstream ( afvoeren van produkt) is een Nederlandse aangelegenheid, kontrakt voor haventoestanden van 15 jaar wat nu twee jaar loopt.

Het is zeker een schande dat de bevolking daar vrijwel niets van merkt.

http://www.eia.doe.gov/emeu/cabs/eqguinea.html

 • Vorige discussie