Met Peter Langhout naar Hotel No Name

noname2

Nederlanders zijn net als Britten en Russen dol op buffetten met veel ei, all-inclusive recreatie en discountreizen. Wat is er mooier dan tegen bodemprijzen vliegen naar een hotellenbaai in Turkije, Griekenland of Spanje? Geen clue waar we ons bevinden op de landkaart, als de zalmsalade met gevulde eieren en ananasschijven maar klaar staat. Wel even klagen als de trapleuning los zit. Toerisme, ik heb er toch zeker récht op. Ach, wat maakt het eigenlijk nog uit waar we naartoe gaan? Boek vandaag deze voordeelpakker, ‘slechts drie kwartier rijden’ van Disneyland Parijs. Waar dat precies mag zijn, is uw zaak niet. Dat bedenkt de buschauffeur ter plekke wel.

noname3

Ga voor een anonieme trip vol fabrieksmatig entertainment met het gezin naar Hotel No Name. Één ding ontrafelt de reisgigant vast: ‘De driepersoonskamers zijn geschikt voor een gezin van drie personen, maar niet voor drie volwassenen.’ Wij vermoeden een garagebox in een Parijse banlieu met rondslingerende, half leeggelopen luchtbedden. En dat voor 139 ronde euro’s. Inclusief twee dagen kokhalzen in een touringcar (onbeperkt gebruik van toilet en ventilatiesysteem). Graaien maar!

 1. 1

  Ik was wel blij dat ik in Turkije een buffet voorgeschoteld kreeg met weinig ei (if any at all) en veel groente. Dat was echt superlekker. De andere dagen hebben we trouwens ook goed (uit) gegeten.

 2. 2

  Was jij toevallig hier?

  “Bitterballen en haring in een Turks hotel. Orange County Resort in Kemer is Nederland in het klein: hotelgasten van het vijfsterrenhotel zitten aan de Turkse rivièra tussen de Amsterdamse grachten en de Volendamse huisjes.”

  http://www.netwerk.tv/node/2688

  mooie reportage, vooral de acteurs die zwervers spelen voor het ‘straatgevoel’.

 3. 5

  Wat is je punt Thomas? Je vrolijk maken over de smaakloze arme stumpers waarvoor 3 dagen Eurodisney inderdaad een hele vakantie is?
  Nee, dan kun je veel beter geheel verantwoord in drie weken langs de zijderoute naar Kirgizië. Kom je met fijne verhalen thuis, lekker apart en elitair. Plant onderweg een boom dan is het nog CO2-neutraal ook!