1. 13

  Kijk maar eens goed, dat wordt de vice-president van de V.S. En dat stemt mij vrolijk. Want het onderstreept nog maar eens dat Europa (U weet wel, het continent waar wij wonen..) zich onafhankelijk van de VS moeten gaan opstellen. Maar zolang Europa een defensiemacht heeft die op z’n best is toegesneden op vredestaken zal het wel moeten schuilen onder Amerika’s atoomparaplu.

  Het is mijn stellige overtuiging dat Europa genoeg macht en kracht moet behouden om zichzelf staande te kunnen houden in de toekomst. Want Europa als wereldmacht; die tijd is al sinds de dekolonisatie voorbij. Definitief. Zelfbeschikkingsrecht voor een continent dat nou niet echt overloopt van de natuurlijke hulpbronnen kan maar betere geen cadeautje worden dat iemand geeft.

 2. 14

  Laten we vooral in de gaten houden voor wat de Amerikaanse politiek werkelijk is. De Maffia is r niets bij.

  En MS, we weten allemaal dat Cheney een extra politieke tak heeft aangemaakt in het witte huis. Waarbij de werkelijk macht bij de vice pres. ligt. De man van Palin is toevallig werkzaam bij BP. Ergo, weer een olie maatschappij aan het roer….

 3. 15

  @10: Dat zijn wel erg vreemde praktijken (indien waar). Nu moet ik zeggen dat de stemregistratie in de VS toch al wat vreemd is (je krijgt niet zomaar een oproep, maar moet jezelf gaan registreren om te kunnen stemmen) en eigenlijk vraagt om misbruikt te worden.

 4. 16

  Laat de absolute ineenstorting van de beurzen slechts een indicatie zijn van wat er ons op politiek vlak, uit die hoek van de wereld nog meer te wachten staat.

  Sub-prime-politics ? Anybody ?