1. 1

  a) Het is Europa, zegt al genoeg.
  b) Dan nog is maar 52% voor, dus zo lijp zijn ze zelfs in de oud-Oostblok landen kennelijk nog niet eens.
  c) Poll werd gehouden in 18 van de 27 landen. Tja, zo krijg ik ook wel de resultaten die ik wil!

 2. 2

  Goeie bijgaande foto ook…
  [img]http://www.jpost.com/servlet/Satellite?blobcol=urlimage&blobheader=image%2Fjpeg&blobheadername1=Cache-Control&blobheadervalue1=max-age%3D300&blobkey=id&blobtable=JPImage&blobwhere=1149572659669&cachecontrol=never&ssbinary=true[/img]
  Ahmadinejad: duivelser kunnen we hem niet maken…

 3. 3

  Stond eergisteren in de krant, ja. Maar eerlijk gezegd geloof ik die uitkomst wel, zelfs onze linkse partijen steunen een aanval op Iran, aldus een ANPeetje.

 4. 4

  Er staat over die meerderheid datze het volgende doen: a majority backed military action as an OPTION in dealing with the threat of Iranian nuclear proliferation.
  Dat doet vermoeden dat de vraagstelling misschien wat subtieler was dan dat uit dit artikel blijkt.

 5. 5

  Een onderzoek van denktank, ha!
  Follow the money, en je komt uit bij de olie en/of wapenindustrie, lekker betrouwbaar zo’n propagandamachine..

 6. 6

  OK, ongeacht hoe dat onderzoek uitgevoerd is, als iedereen die voor oorlog met Iran nu eens zijn/haar rugzakje pakt en op eigen gelegenheid met eigen middelen die kant op hobbelt (verzamelen bij de grens of zo) en dan die zo gewilde oorlog gaat voeren zijn we daar ook meteen van af.
  Goed, niet de meest intelectuele reactie, maar ik word hier zo moe van.

 7. 8

  En die militaire acties hoeven ook nog niet meteen oorlog te betekenen. Een welgeplaatste bom zoals ooit in Irak gebeurde is ook een optie. Waar ik zelf eigenlijk het eerste aan denk en misschien niet eens zou afwijzen

 8. 9

  Kop van het persberichtje van die klup:

  “European poll findings on globalisation and foreign policy: Majority of UK and EU citizens would back military action against Iran”

  Tekstje daarna:

  “A majority (51%) of people in the UK would back military action against Iran. A majority agreed with the statement “We must stop countries like Iran from acquiring nuclear weapons, even if that means taking military action””

  Betrouwbare logica van die rechtse anti EU ballen.

  Wat ik me altijd afvraag is welke idioot geeft via de telefoon andwoord op zo’n waslijst van tientallen onzinnige vragen?

  Op de een of andere manier ben ik uit de lijst gegooid ofzo wat ik heb al een jaar of wat geen telefoontje meer gehad van dit soort lui. Maar als je die mensen niet binnen vijf seconden opgehangen hebt doe je toch echt iets fout.

 9. 10

  Je kunt weer merken dat ons niets gevraagd wordt….

  Ik verdenk die onderzoeken er soms van op te leveren wat de regeringen graag willen horen.

 10. 13

  @Steeph : Als er al overwogen wordt dat ze Ijsland ook kunnen missen tijdens het bombarderen, geeft dat mij te denken. Het zou ook zomaar kunnen dat Bush zelf in een open slaapkamer wakker wordt, als zijn piloten Ijsland kunnen missen. Eerst oefenen met verfbommetjes, lijkt me!

 11. 17

  @Kees : die schijn kan het zeker niet verbloemen.

  Ik vraag me af of die pro-bush-ness jongens nog niets geleerd hebben van de inval in Irak die hun grote-roerganger enkele jaren geleden startte. Dat werd, zoals we nu kunnen constateren, een burgeroorlog met een dodental waarvan je niet eens kennis wilt nemen.

  Zo de inval in Irak al een illegale oorlog betrof, een actie tegen Iran zal dat zeker zijn en een weldenkend mens kan dat toch niet toejuichen?

 12. 18

  Hèhè. Eindelijk. Eindelijk een sluitend onderzoek. En éindelijk zijn we eens ergens VOOR! Euro, grondwet: NEE. Maarrr: vergeten die handel. Geen ouwe koeien meer uit de sloot nu. VOOR! Hoera, ik zat spontaan te juichen van binnen. Nee: het kan zo niet langer meer dááár! Begrijp dat dan toch. Platgooien die installaties voor ze vervelend gaan doen. En met die hordes Iraniërs en andere moslimextremisten die reeds staan te trappelen om ons binnen te vallen rekenen we kort daarna wel af. Zo, reken maar van yes. Eeeh…wel nog even tandjes op elkaar m.b.t. het defensiebudget dan hè. “Hoezo?”. Ja…dat moet omhoog natuurlijk. “O?” Tuurlijk. Is in luie stoel gezeten veels te makkelijk gezegd anders..dat VOOR. “Oh ja joh?” Ja, zelfs een beetje egoïstisch. Amerikanen en Israëliërs alles alléén op laten knappen zeker? En dan nog gaan mekkeren óók als het een beetje tegenzit?

  Neenee…niks daarvan…zo zijn we niet getrouwd. Wij, fijne eensgezinde Europeanen, laten ons niéts meer door de strot duwen. Vanaf nu.

  Hoela…Hoela…Hoela…Leve Oze konegin…

  *zo’n Oranje kutmuisje…stik dáár maar in*

 13. 19

  Even kijken,
  – kruisrakketten die tot berlijn geraken ? check
  – religieuze gek aan de macht? check
  – binnenkort in staat atoombom te maken? check

  Vreemd hé, dat er mensen zijn die de gevolgen hiervan liever niet dragen.

 14. 24

  @19: Als je checkboekje over Iran gaat, is de eerste check al incorrect. Met de wind mee halen de beste raketten die Iran heeft op zijn best Istanboel. Dat religieuze gek aan de macht, tja tikkie subjectief. Dat binnenkort atoombommen maken kunnen we ook met een korreltje zout nemen (vandaar dat ik me formeel gezien geen zorgen maak over deze enquete, ware het niet dat je erop kan rekenen dat er meer zoals jij rondlpen die graag wat erbij fantaseren voor “bestwil”).

  Daarnaast vraag ik me ook met driemaal check nog af waarom we ons ongerust moeten maken. Iran heeft er niet het minste belang of nut bij Euopa te bombarderen.

  Als deze enquete iets bewijst, dan is het vooral dat Europeanen nog steeds in grote getalen in amerikaanse propaganda trappen.

  Dat natuurlijk en dat die denktank graag onze defensie budgetten wil opschroeven. Als je even goed de cijfers leest, blijkt dat voor 2001 de budgetten van de VS en Europa relatief behoorlijk in balans waren. Die van de VS zijn daarna exhorbitant de lucht in geschoten en nu probeert deze denktank ons wijs te maken dat Europa het slecht doet, omdat we dat idiote voorbeeld van de VS niet volgen…

 15. 25

  @Bismarck

  Kheb een aantal vrienden die bij het leger zijn.
  Optrekken die budgetten zou’k zo zeggen.
  En dan vooral gebruiken om die jongens meer loon te geven.
  Kunnen ze meer pinten betalen als we op stap gaan.

  Het is eigenlijk wel te gek dat op een moment dat er hier zelfs stemmen opgaan om het leger meer en meer om te vormen naar een soort humanitair corps de VS zijn militaire uitgaven de stratosfeer injaagt.

 16. 27

  nope, zegt me niks.

  De Belgische militairen in Afghanistan hebben trouwens wel bier mee.
  Dus die hoeven net noodzakelijk eerst in Kreta pintjes kunnen gaan drinken.

 17. 29

  Moeha, bismarck slash sargasso op kruissnelheid.
  mijn checkjes zijn (zeker weten toegegeven) erg kort door de bocht, maar
  “Met de wind mee halen de beste raketten die Iran heeft op zijn best Istanboel. Dat religieuze gek aan de macht, tja tikkie subjectief. Dat binnenkort atoombommen maken kunnen we ook met een korreltje zout nemen” ?

  Leuk hoe Irans’ geknoei met kernwapens wordt geminimaliseerd door dezelfde types die zich voor de trein ketenen als er in de buurt nucleair afval wordt vervoerd.

 18. 31

  Djesus SalonSocialist…

  Was jij niet ook al in 2003 in Bagdad en in 1999 in Belgrado…? Als dit geen concrete aanwzijing is dan weet ik het niet meer..?!

 19. 32

  @Carlos

  Steeph heeft de kwestie bij sargasso op de kaart gezet en in april heb ik vrijaf genomen om eens wat te reizen.
  Nu via een soort sprintplan door Iran en daarna nogwat leuke landen in Centraal Azie.

  Uit pure nieuwsgierigheid wil ik weten hoe en wat internet toelaat hier. Opzich kan vrij veel lezen veel alhoewel veel politieke logs niet lezen valt.

  Owja, maandag was de metro in Tehran gratis aangezien het toen een jaar geleden was dat president A. zijn nieuws bekendmaakte dat er op vreedzame wijze gewerkt werd aan uraniumverrijking. Op zich logisch gezien de luchtvervuiling die de 14 miljoen inwoners van Teheran met zich meebrengt.

 20. 34

  @29: Bewijs eerst je claims maar eens voor je van bagataliseren spreekt. Verder ben ik benieuwd hoe jij weet of ik aan een kernafvaltrein heb gehangen.

  Verder kan ik natuurlijk je statement makkelijk omdraaien: Typisch dat het nuclaire gevaar van Iran schromelijk wordt overdreven door dezelfde types die het liefst een kerncentrale op elke straathoek tegenkomen.

  Tenslotte: Bismarck/Sargasso? Zo ver mij bekend zit ik niet eens in de redactie, laat staan dat ik gelijk zou staan aan Sargasso (of houdt soms iemand de opbrengsten van die google-ads achter?).