Meer spam, met dank aan een nieuwe wet

,
Kantoorartikelenspam (Foto: Christian)

Op 1 juli 2008 trad de nieuwe handelsregisterwet in werking. Die behelst een aantal wijzigingen, onder andere bedoeld om het aantal registers dat de overheid bijhoudt te verminderen. Een van de wijzigingen is dat beoefenaars van vrije beroepen, zoals architecten, artsen en journalisten, voortaan verplicht staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De belastingdienst hoeft de mensen in vrije beroepen nu niet meer zelf bij te houden.

Er is een overgangsperiode tot 31 december van dit jaar, maar ik heb onlangs besloten door de zure appel heen te bijten en heb mezelf aangegeven als vrije jongen. Ik zag de bui namelijk al hangen. Het register van de belastingdienst was immers gesloten, maar dat van de KvK openbaar. Een expliciet doel van de wet overigens, want het Nederlandse bedrijfsleven moest transparanter worden.

De gevolgen laten zich raden. Mijn naam en adresgegevens zijn nu toegankelijk via Google Maps, inclusief beroepsgegevens en de mogelijkheid te vertellen wat je van me vindt. Wekelijks krijg ik post van leveranciers die mij kantoormeubelen, kantinebenodigdheden, bedrijfsauto’s en wat dies meer zij proberen aan te smeren. Google stuurt mij om de haverklap papieren spam om hun fantastische AdWords onder de aandacht te brengen. Marketeers, kredietverzekeraars en incassobureaus bellen mij om hun diensten aan te bieden. De nieuwe wet zal allicht voordelen bieden, maar ik zie ze nog even niet.

Reacties (4)

#1 IederVoorZich/Peter

Ik zou zeggen: geniet van de vrijheid zolang het nog kan.
Dit moet trouwens van de overheid, want jan en alleman moet een vrije jongen (ondernemer/zelfstandige) worden. Je bent verplicht in je eigen levensbehoefte te voorzien. Dit zijn de gevolgen. Je hebt straks totaal geen eigen leven meer. De bemoeizucht van de overheid is buiten alle proporties en de propagandamachine draait overuren. We worden betutteld van hier tot tokio. Hoezo minder overheidsbemoeienis ? Die 200 miljard komen natuurlijk ook nooit meer terug via dezelfde weg. Daarom moeten we straks gaan bezuinigen. Ik wist het wel. Dit houdt dus minder regelgeving in ? Je gaat straks vast nog stemmen ? straks mag de VVD weer mee regeren en drukt er weer onfrisse praktijken doorheen.

Op 1 januari wordt een andere wet van kracht. Die van die abonnementen. Ik zie het voordeel er nog niet van in.
De verzekeraar berichtte mij dit jaar nog steeds dat de verzekering stilzwijgend wordt verlengd.
De keuze en macht ligt dus nog steeds bij de financiële bedrijven.

Ik hoop nog steeds dat de wereld beter wordt.
Maar inmiddels bij mijn 49ste levensjaar aan het komen, ben ik bang dat ik mijn hele leven voor niks aan deze utopie gewerkt heb.
Alles wordt (nog) steeds duurder.
Ook al beweren die zogenaamde onafhankelijke overheidsburo’s het tegendeel.
Overal zien ze voordelen.
Ik zie alleen nog maar nadelen.
Nou ja, alles kost geld.
Aan alles zit nadelen.
Ons land wordt volgend jaar helemaal afgebouwd met wegen.
We zitten al klem tussen de wegen, A28, A12 en Utrechtseweg.
Alleen nog een snelweg dwars door Zeist.

Politici zijn echt hersenloos en gewetenloos. Fantasieloos en misschien ook wel machteloos.
Je ziet de besluiteloosheid van het gezicht van het kabinet afspringen.
Hele gesprekken geweest en in afzondering gezeten om te praten hoe de krisis te lijf te gaan.
En nu weten we nog niks.
Wel dat we weer moeten bezuinigen.
Ik trek al heel mijn leven de broekriem aan.
Ben meer dan 50 kilo afgevallen. ;-)

Wat is zuurder dan zuur ?

  • Volgende discussie
#2 Dimitri

De titel van het verhaal klopt niet, want reclame per post is geen spam. Het kost de verzender behoorlijk wat geld om post te verzenden, dus het zal nooit een groot probleem worden, i.t.t. spam.

(overigens heb ik wel hetzelfde ervaren, maar ik stoor me er niet zo aan).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Ivor Biggun

Wat ik tegenwoordig doe (als ik de kans krijg) is gewoon een afspraak maken met een spammerd. Liefst ’s ochtends vroeg als ze ver moeten rijden.
Ik zorg natuurlijk wel dat ik tegen die tijd niet op kantoor ben.

Ik heb nu geen last meer van Culligan water of verkopers van koffiemachines.

Ik probeer nu ook twee lastige fax spammerds elkaar te laten treffen op een door mij vooraf uitgezochte lokatie.
Je moet de lat elke keer wat hoger leggen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 IederVoorZich/Peter

Fax spammers ? Hmmm, toch maar geen faxje aanschaffen. Soms kan het handig zijn.
Maar volgens mij valt dit ook onder ‘telefoon’ terreur.
TNT is ook tot een bedenkelijk nivo ontplot.
Minder brieven, maar meer reklame.
Bestelde reklame zogezegd.
Als je 1maal ergens wat besteld hebt blijven ze je opzoeken.
Terecht of onterecht maakt niet uit.
Je weet ze toch wel te vinden als je ze nodighebt ?
Of niet natuurlijk.
Hier in Zeist heb ik de eerste briefjes ontvangen van een medium net na de 6 jaar dat ik hier woon.
In Rotterdam was er ook 1, of meerderen, aktief.
Zo’n beetje elk jaar weer een andere naam.
Tsja, je moet wat doen voor de kost. ;-)
Nee, ik trap er niet in.
Ben m’n eigen medium.

Is geadresseerde post gewenste post ?
Niet altijd, denk ik.
Sinds enige tijd hebben we de NeeNee sticker er af.
Omdat we een grote blauwe kontainer hebben waar je zo alles in gooit. ;-)
De helft bekijk ik niet. We hebben toch geen geld (genoeg) om alles te kopen wat we nodig hebben.
Ik heb de hand iets meer op de knip.
Maar een ziekte vreet ook geld.

Om te besluiten dat het eigenlijk toch behoorlijk ziek is van sommigen mensen om maar oeverloos reklame op te sturen.
Kost niks zeker ?

  • Vorige discussie