Meer Fantastisch D66 Onderhandelingsresultaat

Nu D66 de macht heeft wordt er eindelijk iets gedaan aan die walgelijke amusementsprogramma’s op de publieke omroepen. Het is natuurlijk godgeklaagd dat programma’s als Sterrenslag en Ter Land ter Zee en in de Lucht worden gemaakt van ons belastinggeld.

Gelukkig hebben we nu mevrouw Medy van der Laan die gaat bepalen wat goed voor ons is;

Kopspijkers, Dit was het Nieuws en Lingo tolereert de bewindsvrouw wel. Shows als Love Letters en Sterrenslag doet ze in de ban, maar over het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw twijfelt ook zij. (telegraf)

Het is inderdaad een fantastische doorbraak. Het wachten is nu alleen nog op een oplossing voor de mensen die al deze genoemde programma’s, inclusief Boer Zoekt Vrouw, zwaar kut en oninteressant vinden en een verspilling van belastinggeld.

En er moet ook nog een andere naam verzonnen worden voor “De Publieke Omroep”. “Publiek” betekent immers “openbaar, voor iedereen toegankelijk, van het volk“. En tsja, deze nieuwe omroep kunnen we dus bepaaldelijk niet voor iedereen toegankelijk en van het volk noemen. Of wel soms ?

 1. 1

  Publiek betekent: van de overheid uitgaand ( zie woordenboek).

  Terecht dat er niet langer belastinggeld gebruikt wordt om te concurreren met de commerci

 2. 2

  Op zich geen slechte smaak. Het zal vermoedelijk wel betekenen dat de Tros uit het bestel zal stappen, maar dat moet dan maar.

  Wel is het belangrijk dat er duidelijke richtlijnen komen om willekeur te voorkomen.

  Overigens is eea ook een verkapte bezuiniging, want wie denkt dat de publieke omroepen nu ineens meer ruimte krijgen voor serieuze programma’s zal er naast zitten. Een van de eerste dingen zal vermoedelijk het afschaffen van net 3 zijn.

 3. 3

  “Dat programma is wel heel erg KRO, dus moet misschien mogelijk blijven bij de publieke omroep.”

  Over Boer zoekt vrouw twijfelt de stas nog. Zucht….

 4. 7

  Medy spreekt tevens een banvloek uit over bepaalde kwaliteitsproducten van de publieke omroep uit de buurlanden. Wat is er in hemelsnaam mis met detective-series?

 5. 8

  Er kijken veel meer mensen naar amusement dan naar informerende programma’s. Als je kijkt naar het effectief gebruik van belastinggeld voor burgers, kunnen beter de amusement programma’s blijven en de andere het veld ruimen.

  Overigens, sport mag blijven maar is toch puur amusement?

 6. 9

  Toinerz stelt een Rai Uno van de Lage Landen voor?
  (halfnaakte hoogblonde vrouwen doen debiele spelletjes met gezette mannen op leeftijd in een fonkelend decor)

 7. 10

  Ik wil toch liever door de overheid gefinancieerd amusement dan de door het bedrijfsleven gesponserde programma’s van de commerciele omroepen.

 8. 11

  Het zal d’66 in ieder geval weer stemmen kosten.

  De meest voorkomende klacht lijkt me momenteel toch dat de matig geёngageerde burger niets merkt van het politieke beleid. En nu merken ze het een keer, bezuinigt d’66 hun lievelingsprogamma’s Love Letters en 1 op de 100 weg.

 9. 12

  Wel vreemd dat ‘Democraten’66 een voorstander is van Russische Staatstelevisie uit de Sovjetperiode. Dus als je niets in te brengen hebt en gebruikt word door CDA en VVD, dan ga over zulk soort dingen zeuren. De verwende krullenbollen zijn dus na 39 jaar nog niet volwassen geworden. Deze, inmiddels oude, trucje van de LPF: sta je publiek voor lul dan geef je media de schuld.

 10. 14

  Ja, Phonkee, daar noem je nog zo iemand. Maar die heeft goed naar Thatcher gekeken, zij wilde zo’n beetje de hele BBC opdoeken.

 11. 15

  Eindelijk verlost van BZN in Congo, BZN in Denemarken, BZN in China, BZN in Canada, BZN in Iran, BZN in Zimbabwe, BZN in Duitsland, BZN in Amerika, BZN in Alaska, BZN in Rusland, BZN in IJsland en BZN op de plekjes die ik heb vergeten. Als de TROS commercieel gaat wil ik wel graag de 40 miljoen die ze gewoon op de bankrekening hebben staan terug.

 12. 17

  @Carlos Dat zou een feest zijn als de publieke omroep meer op de Rai zou gaan lijken :-) Niet alleen bij debiele spelletjes, maar ook bij de voetbalanalyseprogramma’s, de Formule 1 uitzendingen zijn er altijd minimaal twee blonde bimbo’s aanwezig…Ik vind het altijd wel een mooi schouwspel…

 13. 18

  Boer zoekt Vrouw tegen opbod verkopen aan SBS6, die kunnen het vervolgens restylen tot een ranzigere versie: “Boer zoekt Hoer”.
  Iets met vuistneuken tot aan de schouder en veel dunne poep op het scherm. Alles gepresenteerd door Menno Buch dat moet een haalbaar commercieel winstgevend format zijn.