Medvedev for president

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Vladimir Putin (Foto: Wikimedia Commons/Agência Brasil) Het hoge woord – of beter de hoge woorden – zijn eruit. Vladimir Poetin steunt Dmitri Medvedev als zijn opvolger. De 42-jarige gematigde liberaal moet de nieuwe president worden van Rusland.

Wat weten we van Medvedev? Dat hij, in tegenstelling tot Poetin, van snoepjes houdt. En van hardrockband Deep Purple. Dat zijn Engels goed genoeg is voor een rol als Russische boef in een James Bond-film en niet goed genoeg voor het World Economic Forum in Davos.

De inhoud klinkt als Poetintaal: ,,We are not trying to push anyone to love Russia, but we will not allow anyone to hurt Russia.”

In elk geval krijgt de Russische beer een naamgenoot aan de macht. Oppassen geblazen dus.

De cartoonist van The Christian Science Monitor heeft/had een andere kijk op de opvolging van Poetin:

Putin?

Tot zover de presidentsverkiezingen in Rusland.

(Zie ook Remco’s Rusland)

Reacties (3)

#1 SalonSocialist

Remco,

Gezien de status van de Engelse taal in de voormalige sovjet-unie is het noemenswaardig dat Medvedev poogt om zijn betoog in het Engels te houden.
De misplaatste verongelijktheid van west-europeanen t.a.v Russen die matig tot geen Engels spreken is gezien de historie dan ook niet terecht.

Maar ehh ken jij ze west – europese politici die een aardig mondje russisch spreken?

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Toch maf dat wie president wordt meer van 1 stem afhangt (die van Poetin), dan van die tientallen miljoenen stemgerechtigden in Rusland.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Robert

Beter Dmitri Medvedev dan Sergei Ivanov.
Alleen al gezien de uitstraling. Hoe de machtsstrijd precies gegaan is, zullen we later te weten komen. Bij de begrafenis van Jeltsin stonden ze naast elkaar in de kerk. Ivanov zeer strak met gespannen handen, Medvedev ontspannen. Gorbarchov weigerde Ivanov een hand te geven. Dus niet alleen Poetin ziet Ivanov niet zitten.

  • Vorige discussie