1. 3

  In Nederland moeten we het doen met het onderzoeken van de connecties van de raad van dinges van PCM. Volkomen onmogelijk om er hard je vingers op te leggen, maar ook hier: volkomen links.

 2. 5

  Of zou het misschien iets te maken kunnen hebben met het feit dat er tussen de republikeinen een aantal relifanaten zitten die oproepen tot het censureren van vieze woordjes en tot striktere ratings, waar de media nou niet echt op zitten te wachten? Ik zie in Nederland het RTL-concern ook niet echt de SGP steunen.

 3. 7

  @6: Hoe kom je ineens bij een linkerkant? We hebben het hier over Republikeinen (uiterst conservatief rechts) en Democraten (semi progressief rechts). Ik spreek mijn vermoeden uit dat de mindere steun aan de republikeinen door de media (en let op daar zitten veel muziek- en filmproducenten tussen) een gevolg is van het streng-religieus conservatieve karakter van veel vertegenwoordigers van die partij, dat haaks staat op de meest lucratieve content van de mediaproducenten.

 4. 10

  1) Religieus rechts, waar ook ter wereld, en in welke mate extreem dan ook, roept ons altijd op om geen vieze woorden te gebruiken op TV. Dat kun je van de SGP zeggen, maar wees dan een vent en geef toe dat CDA en CU daar ook best een handje van hebben.

  2) Democraten zijn voor de Amerikanen links. ‘Tuurlijk, er zijn ook communisten en groenen. Maar er zijn ook neo-nazi’s. Dat jij ze nou niet links genoeg vindt, a) zegt meer over jou, en b) zal iedereen daar aan zijn reet roesten – je bent geen onderdeel van hun debat.

  3) Iedereen, van welke kleur ook, en dat is het enge, heeft de neiging de (politieke) tegenstander de mond te willen snoeren. Vroeger deden ze dat met het zwaard, tegenwoordig doen ze dat met het wetboek in de hand en de advocaat achter de rug.

  @su; olifant op een ezel – ha !

 5. 11

  Als bedrijf probeer je natuurlijk de meest “linkse” partij te beïnvloeden om het hele debat naar rechts te verschuiven. De republikeinen lopen toch wel in de pas. Bij de democraten is de meeste winst te halen.

 6. 12

  @10: De familie Eurlings heeft anders niet zo’n problemen met de muziek van 50 Cent of Beyoncé (om maar eens twee door Sony gecontracteerde artiesten te noemen).

 7. 13

  @Bismarck; nee, en de familie van Rouvoet heeft er niet zo veel problemen mee om onderwijzend personeel in duidelijke bewoordingen op hun plaats te wijzen in ranzige sociale netwerk postjes.

  Maar dat zegt nog geen flikker over partij-program en -communicatie en, bovenal, het swingende duo Joop en Jan Peter.

 8. 14

  Democraten zijn voor de Amerikanen links.

  Van de twee partijen waar ze in hun stelsel voor kunnen kiezen zonder hun stem weg te gooien is het de linkerpartij, dat is waar. Maar als je naar specifieke onderwerpen kijkt, staat de partij niet vaak links van het midden. Neem bijvoorbeeld ziektekostenverzekeringen, jaar in jaar uit blijkt dat minstens de helft van de Amerikanen vindt dat dat een taak voor de overheid is (Single Payer) – een standpunt dat ik links zou noemen – maar binnen de Democratische partij steunt slechts een kleine minderheid dit idee. Vergelijkbare resultaten vind je voor de Irak-oorlog, de bevolking staat daar veel negatiever tegenover dan hun vertegenwoordigers.

 9. 15

  Mooi staatje trouwens dit overzicht! Als progressieve wereldburger weet ik meteen welke bedrijven ik moet mijden!
  Veel is ook duidelijk, zoals Altria (PhillipMorris), altijd al onsympathiek gevonden, nu weet ik waarom, rednecks! De hele farmaceutische industrie.
  Hoewel, Shiseido leek me altijd zo’n trendy progressief merk…. jammer…
  Ter verduidelijking: Republikeins is voor mij extreem rechts, Democraat staat gelijk aan de rechtervleugel van de VVD! Overigens ooit in de Herald Tribune gelezen over het Nederlands politiek spectrum: allemaal linkse tot extreem linkse partijen. VVD was toen (jaren ’90) Links Liberaal! Kan je nagaan voor die Amerikanen heeft Nederland geen rechtse partijen!

 10. 17

  @13: Anders gezegd: Het CDA probeert niet concerten van Madonna (Warner) te verbieden/censureren, in tegenstelling tot de SGP.

 11. 18

  @Lothar; ‘links’ is maar waar je zelf staat, dat blijkt maar weer. Ik zal nooit vergeten dat ik ooit een personeels advertentie zag voor een sysadmin in Wageningen: ‘moest wel links zijn, dus niet PvdA’. Ik heb gelachen ! Vlak daarna hoorde ik Wilders de VVD ‘links’ noemen. Toen wist ik het even niet meer.