1. 1

  Niet om het een of het ander.. maar dan kun je ook het nieuws plaatsen over die keniaans halfbroer van obama die van 1 dollar in de maand rondkomt lijkt me…

 2. 3

  Alhoewel, het kan ook aan het vrouwtje liggen. Misschien dat die af en toe een huis ver- of aankoopt zonder manlief te consulteren. Toch een mooi voorbeeld van een modern gezin, waar de vrouw zelfstandige beslissingen mag nemen.

 3. 4

  ’t Zijn de huizen van McCain’s vrouw. Die koopt en verkoopt ze bij de vleet.

  Leuk dat Team Obama eens in de aanval gaat, GOP-style. Maar hiermee gaat hij het niet redden.

  Dit huizenverhaal is een poging van Obama om McCain opnieuw te definiëren voor de kiezer. Men wil hem duidelijk afschilderen als een rijke politicus die ver van de gemiddelde kiezer staat. Het probleem is alleen dat McCain enkele jaren aan zijn enkels in het Hanoi Hilton gebivakkeerd heeft. Dat vlak je niet 1-2-3 uit.

  Ja, het is de Republikeinen in ’04 wel gelukt om een andere oorlogsheld – John Kerry – weg te zetten als een elitaire lul.

  Maar Team Obama zal met een zwaarder kaliber kanon moeten komen om McCain’s reputatie af te breken. Ik vraag mij dan ook af waarom Obama McCain nog zo weinig afgeschilderd heeft als een Bush II.

  Obama is de strijd aan het verliezen.

 4. 5

  @4

  Het schijnt dat team McCain woest op dit verhaal gereageerd heeft. Ze hebben meteen een spotje eruit gegooid van Obama en Tony Rezko.
  Er wordt gefluistered dat Team Obamo nu overweegt om Keating (McCain’s nogal stevige vlek) uit de kast te trekken. Met andere woorden, er is een goede escalatie bezig.

  Het feit dat McCain hier zo fel op reageert wordt in het algemeen gezien als een teken dat ze dit verhaal wel als een hele serieuze bedreiging zien. Obama was al bezig met het opstellen van een narrative dat McCain geen regular Joe was, o.a. naar aanleiding van zijn $5 miljoen opmerking tijdens het Saddleback debat. Nu konden ze daar versneld en guns blazing mee naar buiten komen.
  Qua timing is het ook niet verkeerd. Obama moest in de aanloop naar de conventie laten zien dat ie ook wel wist dat ie kan uitdelen.

 5. 6

  Het betekent wel dat de handschoenen af zijn gegaan, ook aan de kant van Obama.

  Tegen Clinton was zijn strategie juist die van Meneer Onschuld. Iedere hand modder die Clinton naar Obama gooide, gleed van hem af. Hij eiste steeds excuses, en kreeg die ook. Die vlieger gaat nu niet meer op.