1. 1

  … een inkoppertje weer…

  Het zijn Democraten en Republikeinen die dit samen hebben bekokstoofd, want anders hadden we in dit bericht wel gelezen dat het de Reps waren die dit voorstel deden.

  CNN, “Democratisch, links, pro-Hispanics, liberals” meldt echter NIKS over de rol van de Dems.

  So who is left out there by the “left out there” ?

  :(

  *This could have been your comment, Caprio*

 2. 2

  Dat loopt in Amerika langs beide flanken, i.t.t. in Europa. Je hebt de Libertijnen en Extreem-Republikeinen met hun radicale anti-overheids theorieen, en de linkse liberalen. Deze gelegenheidscoalities zie je ook bij de anti-anti-terreur wetgeving beweging.

  Bedankt dat je me zoveel woorden uit de mond neemt, of juist in de mond legt, nu ja, tijd is schaars en het leven kort, dus dat scheelt weer een paar tellen.

 3. 3

  Ik had het over de beslissende krachten, niet over de minderheden.

  Maar, bestaan die dan nog – in de regering, congress – die extreem-Rep ? Zijn dat de hyperkapitalisten evt in ideologische vermomming (en welke) ?

 4. 4

  Wat een toverwoord: “de beslissende krachten”

  en wie denk je dan dat dat zijn, je neemt blijkbaar aan dat er een beslissende kracht is die in tegenstelling staat tot minderheden? Het zijn juist die minderheden in Amerika die zich het beste weten te roeren in de wandelgangen en de gang naar de stembus: organisatie en mobilisatie telt zwaar in de Amerikaanse samenleving, die zich in de Amerikaanse lobby democratie beslissend mogen noemen. Dat dat om de 4 jaar aan verandering onderhevig is is prima.

  Daarnaast speelt ook de juridische strijd een belangrijke rol, maar die is in mindere mate onderhevig aan belangengroepen.

 5. 5

  Ammehoela toverwoord. Wie hebben de anti-illegaalregels (=Hispanic) op de rol gezet ? Niet de minderheden.

  Blijf benieuwd naar een schets van de extreem-Rep mensen in het congres.