1. 1

  Ik word hier doodmoe van. Het is in alle berichtgeving over Palin tot nu toe nog niet één keer over haar ultra-conservatieve inhoud gegaan, alleen maar over haar publieke imago.

  Te triest voor woorden. Mag er een grote bom op dat land?

 2. 6

  Ik mag hier stiekem toch wel een klein beetje van genieten. (niets menselijks is mij vreemd)

  Maar bedankt voor alle moreel hoogstaande reacties.

 3. 8

  Ik begin me nu zo’n beetje af te vragen of de campagne van McCain serieus is… Net als Gore vs Bush, maar dan met de andere als duidelijke winnaar (na het kijken van Recount).

 4. 9

  Wat ik niet snap is dat linkse blogs hier bloedhond spelen. Als er sprake is van een tienerzwangerschap (zonder trouwring), lijkt me dat eerder een schandaal in conservatieve kringen.

 5. 10

  @Bismarck: De linkse blogs spelen bloedhond, omdat mevrouw Palin een held is in conservatieve kringen, en juist over dit soort onderwerpen heel hoog van de toren blaast. Daarbij betwijfel ik of linkse kringen in Amerika of waar dan ook pro-tienerzwangerschappen zijn, en ik betwijfel al helemaal of die linkse kringen het toejuichen dat een moeder publiekelijk het geestelijk gehandicapte kind van haar dochter claimt om er politiek goede sier mee te maken (het kind heeft down-syndroom, er is in dat verband ook veel over Palin’s anti-abortus-standpunt geschreven).

  Als het allemaal waar is natuurlijk. Het ziet er overtuigend uit, maar Amerikanen zijn nu eenmaal kampioen samenzweringstheorieen.

 6. 11

  Palin claimt moreel hoogstaande waarden te hebben, juist op dit terrein. Zou het verhaal waar zijn, dan heeft ze een flink probleem – en McCain ook. Als je prat gaat op je moraal, kan het geen kwaad die in de eerste plaats voor jezelf te hanteren. Dat de praktijk nogal eens anders is, is een tweede.

 7. 12

  “Daarbij betwijfel ik of linkse kringen in Amerika of waar dan ook pro-tienerzwangerschappen zijn”

  Dat klinkt een tikkeltje cru daar. Volgens mij was het probleem niet zozeer dat ze tiener is, alswel dat ze niet getrouwd is.
  Verder heb je wel een punt als ze die baby als PR-materiaal inzet (toch al niet zuiver op de graad).

  Maar dat heldendom in de conservatieve kringen, daar mag je als niet-conservatief (ongeacht ter linker of rechterzijde) toch je schouders over ophalen. Lijkt me dat de eigen kring daar de hypocrisie maar moet afstraffen.

 8. 15

  @14: Ook in de VS is er denk ik voor “links” (alles wat niet oerconservatief, religieus kapitalistisch en vlaggetjesdragend patriot is) voldoende aanleiding (denk FOX, met zijn praatjes over acticvistische rechters, radical leftists blogs en het gebruik van woorspelingen danwel toekennen van een frans karakter aan onwelgevallige presidentskandidaten) om een stevig te contracopuleren.

 9. 17

  @16: Nounou, u is zeker nieuweling in de complot-wereld. Als er sprake is van een complot, dan moet je een stpje verder denken dan alleen datgene wat je ziet. Mevrouw stopt gewoon een kussen onder de trui en ziet er zwanger uit op de foto. Allemaal onderdeel van het complot om de zwangerschap te faken en aldus die van dochterlief te camoufleren.

 10. 18

  @17: Ha, maar u beschrijft daar een typisch kenmerk van de complotdenker. Dat ben ik niet, maar ik ben er zeker van dat de gedachten van de linkse bloggers in casu zich zoals u schetst zullen ontwikkelen.

 11. 19

  Dit schept bovendien mogelijkheden voor een nieuw complet: dochter heeft een abortus gehad!

  Wel zielig voor dat meisje, dat nou heel Amerika met vergrootglas haar buikje – want dat is het volgens mij gewoon – is. De ultieme nachtmerrie voor elke tiener.

 12. 20

  Wow, dochter is opnieuw zwanger! Moet bevrucht zijn binnen een paar dagen na de geboorte van het eerste kind. Maar dit keer heeft moeder geen tijd om een zwangerschap te faken…

 13. 22

  Dat staat toch wel in de christelijk conservatieve traditie van “gaat heen en vermendigvuldigt u” (waarbij dan nog bij komt dat in Alaska seks waarschijnlijk de enige ruim voorradige vorm van entertainment is.)

 14. 29

  @HansR: Lullig, en stom. Overigens is dit een grensgeval volgens mij. Als er inderdaad sprake zou zijn geweest van net doen alsof om haar dochter te beschermen, dan is dat liegen. En nog wel op een onderwerp waar ze hard voor staat (als evangeliste).
  Maar nu blijkt dat het allemaal een storm in een glas water is, kan het beter stoppen.
  Kunnen we het gaan hebben over haar Buitenland Ervaring. Oh nee, dat hoeft niet meer. Alaska ligt namelijk dicht tegen Rusland aan, dus ze heeft al Buitenland Ervaring:
  http://talkingpointsmemo.com/archives/211284.php
  http://thinkprogress.org/2008/08/31/cindy-palin-russia/

  (Was nog een derde, maar die ben ik kwijt)

 15. 30

  Sinds het impeachment proces van ome Bill mag iedereen schieten op alles wat conservatief is.. Punt uit.

  Of mevrouw Palin Sr/Jr nu weer zwanger is maakt niets uit. Doe maar een kussentje en over 2 weken zeg je dat ze een miskraam heeft gehad.

 16. 31

  Alle conclusies hier zijn wel weer erg voorbarig, het erme wicht heeft haar conditie waarschijnlijk te danken aan op zondag naar (kleuren)televisie kijken of zwemmen in bikini.