Martijn van Dam pitcht zichzelf als PvdA kandidaat

Foto: copyright ok. Gecheckt 25-09-2022

PITCH – Ik heb goed nagedacht en een besluit genomen. Ik stel me kandidaat voor het leiderschap van de PvdA. Ik wil samen met jullie een nieuwe PvdA vormgeven. FILMPJE!

Reacties (13)

#1 Bismarck

Ik begrijp dat hij fractielid is, maar dat de jongeren van de PvdA hem in feite al hebben laten vallen (die zoeken de opvolger van Cohen buiten de fractie).

 • Volgende discussie
#2 Christiaan

In eerste instantie las ik Marcel van Dam, ik was even heel dichtbij een lachbui. Maar het is Martijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Yevgeny Podorkin

Vooral met kretologien als “de schouders eronder zetten” zal ie het ver gaan schoppen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3.1 Share - Reactie op #3

Zolang hij de boel maar bij elkaar houdt.

#4 Migchiell

Wat een slecht interview in DWDD!

Och arm, Matthijs kreeg er helemaal vaderlijke gevoelens van en probeerde hem te behoeden voor een enorme flater, ingegeven door zelfoverschatting. Kansen verkeken voor Martijn, lijkt me.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4.1 Rob - Reactie op #4

Het ging niet echt soepeltjes maar er is nog genoeg tijd om te werken aan zijn mediahoofd.

 • Volgende reactie op #4
#4.2 Loupe - Reactie op #4.1

Hopelijk ook aan zijn verhaal. Bibberend gemeenplaatsen poneren, da’s niet bepaald een verbetering ten opzichte van Cohen.. die deed dat tenminste redelijk rustig.

#4.3 Spam - Reactie op #4

Dat was precies waar Matthijs op uit was. Aantonen hoe ervaren hij zelf is vergeleken met zo’n snotneusje van 34 die wel veel politieke, maar weinig mediaervaring heeft. Uiteindelijk is mediaervaring natuurlijk ook veel belangrijker voor een politicus.

Hoe kan je nu een vraag stellen en dan na de eerste twee woorden van het antwoord roepen dat de geïnterviewde geen antwoord op je vragen geeft? DWDD mag dan een snel programma met niet al te veel inhoud zijn, maar als je gast niet eens twee hele volzinnen mag gebruiken om te reageren kan je beter gewoon geen gasten uitnodigen.

 • Vorige reactie op #4
#4.4 Marc S. - Reactie op #4.3

Dit. Ik kijk graag naar DWDD en vind Matthijs normaal gesproken een onderhoudend interviewer, maar gisteren zat ik me groen en geel aan hem te ergeren. Ik snap dat het een snel programma moet zijn, maar dit sloeg echt nergens op.

 • Volgende reactie op #4.3
#4.5 Carlos - Reactie op #4.4

Ik vond het gedrag van Matthijs schandalig. Martijn van Dam is juist een heel zichtbaar Kamerlid dat het Wilders menigmaal moeilijk heeft gemaakt. Maar Matthijs vond het nodig om van Dam te framen op jeudigheid en onervarenheid. De PvdA heeft juist mensen als Martijn van Dam (en Diederik Samsom) nodig: vers bloed. Voorbij de grachtengordel babyboomers met hun commissariaten en zeker voorbij de kettingrokende vakbondsleiders.

#4.6 Rob - Reactie op #4.3

Ok, Matthijs Van Nieuwkerk liet hem niet altijd uitpraten. Dat is een eer die overigens niet enkel is voorbehouden aan Martijn van Dam. Maar kom op: je moet toch wel een antwoord kunnen geven op de vraag waarom Martijn van Dam en niet Diederik Samson de leider moet worden. Een meer voor de hand liggende vraag kan je bij een strijd om het leiderschap niet krijgen. En wat deed Martijn van Dam? Hij klaagde over de vraag.

Ik vond dat een blunder. En dan heb ik nog sympathie voor die vent.

 • Vorige reactie op #4.3
#5 Bismarck

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik moest bij het filmpje trouwens meteen aan Micha Kat denken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Rob

En nu de prijsvraag van de dag:

Martijn Van Dam is met zijn 33 jaar een zeer jonge kandidaat voor het leiderschap van de PvdA. Was Maxime Verhagen jonger of ouder toen hij eindelijk zijn studie geschiedenis afsloot?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie