1. 4

  Wat een slecht interview in DWDD!

  Och arm, Matthijs kreeg er helemaal vaderlijke gevoelens van en probeerde hem te behoeden voor een enorme flater, ingegeven door zelfoverschatting. Kansen verkeken voor Martijn, lijkt me.

 2. 8

  Hopelijk ook aan zijn verhaal. Bibberend gemeenplaatsen poneren, da’s niet bepaald een verbetering ten opzichte van Cohen.. die deed dat tenminste redelijk rustig.

 3. 9

  Dat was precies waar Matthijs op uit was. Aantonen hoe ervaren hij zelf is vergeleken met zo’n snotneusje van 34 die wel veel politieke, maar weinig mediaervaring heeft. Uiteindelijk is mediaervaring natuurlijk ook veel belangrijker voor een politicus.

  Hoe kan je nu een vraag stellen en dan na de eerste twee woorden van het antwoord roepen dat de geïnterviewde geen antwoord op je vragen geeft? DWDD mag dan een snel programma met niet al te veel inhoud zijn, maar als je gast niet eens twee hele volzinnen mag gebruiken om te reageren kan je beter gewoon geen gasten uitnodigen.

 4. 10

  Dit. Ik kijk graag naar DWDD en vind Matthijs normaal gesproken een onderhoudend interviewer, maar gisteren zat ik me groen en geel aan hem te ergeren. Ik snap dat het een snel programma moet zijn, maar dit sloeg echt nergens op.

 5. 11

  Ik vond het gedrag van Matthijs schandalig. Martijn van Dam is juist een heel zichtbaar Kamerlid dat het Wilders menigmaal moeilijk heeft gemaakt. Maar Matthijs vond het nodig om van Dam te framen op jeudigheid en onervarenheid. De PvdA heeft juist mensen als Martijn van Dam (en Diederik Samsom) nodig: vers bloed. Voorbij de grachtengordel babyboomers met hun commissariaten en zeker voorbij de kettingrokende vakbondsleiders.

 6. 12

  Ok, Matthijs Van Nieuwkerk liet hem niet altijd uitpraten. Dat is een eer die overigens niet enkel is voorbehouden aan Martijn van Dam. Maar kom op: je moet toch wel een antwoord kunnen geven op de vraag waarom Martijn van Dam en niet Diederik Samson de leider moet worden. Een meer voor de hand liggende vraag kan je bij een strijd om het leiderschap niet krijgen. En wat deed Martijn van Dam? Hij klaagde over de vraag.

  Ik vond dat een blunder. En dan heb ik nog sympathie voor die vent.

 7. 13

  En nu de prijsvraag van de dag:

  Martijn Van Dam is met zijn 33 jaar een zeer jonge kandidaat voor het leiderschap van de PvdA. Was Maxime Verhagen jonger of ouder toen hij eindelijk zijn studie geschiedenis afsloot?