Mark Rutte houdt niet van vrouwen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Mark Rutte (Foto: Wikimedia Commons/Nick van Ormondt)

“Dit zijn de beste ministers,” zei aanstaand minister-president Mark Rutte gisteren, na kritiek op het geringe aantal vrouwen in zijn kabinet. Een zwak verweer van de VVD-leider in reactie op de uitspraken van eurocommissaris Neelie Kroes, nota bene uit zijn eigen partij. Rutte heeft naar eigen zeggen heel goed gezocht, maar niet meer gevonden. Hij kan in elk geval nog aanvoeren dat de VVD 2 van de 3 vrouwelijke ministers levert: het CDA levert alleen Marja van Bijsterveldt als minister van Onderwijs. De overige twee vrouwen zijn Edith Schippers (op Volksgezondheid) en Melanie Schultz van Haegen (Ruimte en Infrastructuur).

Neelie Kroes is not amused:

U wilt toch niet beweren dat er geen kwalitatief hoogstaande vrouwen in Nederland voorhanden zijn?

Eurocommissaris Kroes pleit daarom voor het invoeren van quota:

Ik zou het graag anders zeggen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar het blijkt dat het niet vanzelf gaat.

Quota lijken me een zwaktebod, zeker als je het argument van kwaliteit van vrouwelijke ministers wilt tegenspreken. Heb jij misschien voor Kroes nog suggesties voor een goede vrouwelijke minister van CDA- of VVD-huize voor een volgend kabinet – om te voorkomen dat ze geen namen kan noemen?

Reacties (3)

#1 Marcus Lucas

Mark Rutte houdt niet van vrouwen. Lolz.

Quota zijn geen must, maar het is een helder voorstel om de discussie flink op scherp te zetten. Een meerderheid van mannen is al een eeuwigheid ‘normaal’. Dus een meerderheid van vrouwen moet ook normaal zijn. Niet als iets uitzonderlijks beschouwen.

Wat dat betreft hebben we nog een lange weg te gaan in Nederland, want er zijn ontzettend veel conservatieve mannen. Ik las een paar reacties op telegraaf.nl en dan schrik je wel even. Dat is dus een deel van de rechtse publieke opinie. Die stellen doodleuk dat mannen beter zijn, en allerlei denigrerende taal over vrouwen.

Dat kan alleen doorbroken worden door de discussie scherp te blijven voeren. Zo’n voorstel voor quota past daar goed in.

Je vraagt om suggesties… ik had mijn gedroomde Vrouwenkabinet eens in een blogje gezet: http://www.vkblog.nl/bericht/312939

Met een knipoog natuurlijk. Ik zou er nu weer andere namen voor bedenken. Maar er zijn er echt meer dan genoeg!

  • Volgende discussie
#2 JW

Wat ik persoonlijk het ergst vind is dat Rutte deze verzameling oude mannen ‘de beste ministers’ noemt. Dan is het nog erger gesteld met de politiek dan ik al vermoedde.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 sander_1583

Wat ik het ergeste vind is dat ouderen het veel moeilijker hebben als groep op de arbeidsmarkt dan vrouwen. Lekker hypocriet om voor meer vrouwen te pleiten.

Het ergste vindt ik nog dat het CDA het laatste staatsserecretariaat aan een vrouw ‘gunnen’ terwijl dit echt niet de bedoeling was. Kom op, wie is zij Malies nog iets van nog iets?!

Ouderen zijn veel waard in het arbeidsproces bedankt Mark!!!!

  • Vorige discussie